Emma Răducanu a avut un progres rar întâlnit în tenisul mondial. Britanica a atras atenția lumii tenisului la Wimbledon, acolo unde a primit un wild-card și a avansat până în optimile de finală, dar ce a urmat ulterior a fost cu adevărat uimitor.
Pornită din calificări, sportiva numai 18 ani a câștigat US Open și nu oricum, ci fără să piardă niciun set, o premieră absolută la un turneu de Grand Slam. Viitorul campioanei de la Flushing Meadows se întrevede a fi unul strălucit, dar specialiștii continuă să se întrebe cum a putut Emma să atingă o asemenea performanță la o asemenea vârstă.
Cazurile în care jucătoarele ajung să cunoască gloria absolută în tenis în adolescență au fost extem de rare în ultimii ani, când sportul alb a fost dominat autoritar de jucătoarele cu experiență, dar Emma a reușit să depășească toate așteptările.
Swiss Indoors Basel
Federer, ținta unei glume geniale a lui Murray! Mesajul scoțianului, după ce a ajuns la Basel
25/10/2022 LA 15:29
Citește și:
CE RĂSPUNS A DAT CORI GAUFF DUPĂ CE A FOST ÎNTREBATĂ CE SFAT ARE PENTRU EMMA RĂDUCANU
EMMA RĂDUCANU ȘTIE CUM O POATE ÎNVINGE PE SIMONA HALEP. ANUNȚUL FĂCUT DE LA INDIAN WELLS

Emma Răducanu, favorizată de izbucnirea pandemiei, în opinia lui andy Murray

Înaintea turneului de la Indian Wells, Andry Murray a vorbit despre succesul britanicei și a oferit o explicație extem de interesantă a progresului fantastic al acesteia. Triplul câștigător de Grand Slam consideră că pandemia de Covid-19 a ajutat-o într-o oarecare măsură pe Emma, lipsa competițiilor din perioda de lockdown permițându-i să-și îmbunătățească jocul fără a avea presiunea rezultatelor din turnee. De asemenea, scoțianul consideră că Răducanu poate progresa și mai mult în perioada următoare, ea demonstrându-și capacitatea de a asimila repede multe informații, calitate pe care doar sportivii de elită o dețin.
"În ultimele 18 luni, mai ales înaintea sezonului de iarbă și Wimbledon, ea nu a concurat prea mult, ceea ce i-a permis în anumite privințe să facă unele schimbări tehnice în jocul său și să se dezvolte. De obicei, în jurul vârstei de 17-18 ani tinerii concurează foarte mult. Participă la multe turneede juniori și încearcă să facă trecerea la seniori, jucând în multe competiții destinate acestora.
Poate că acea perioadă de inactivitate i-a dat ocazia să remedieze unele probleme tehnice în jocul ei. Și-a îmbunătățit foarte mult serviciul și forehand-ul.Adesea, ceea ce separă sportivii de elită de ceilalți este abilitatea de a învăța rapid și de a procesa informații. Nu toată lumea poate face asta, dar jucătorii de top și sportivii de elită sunt capabili să facă asta.Nu am petrecut mult timp cu ea pe un teren de tenis, dar nu m-ar surprinde dacă ar continua să progreseze foarte repede.", a spus Murray, citat de tennishead.com.
Emma Răducanu se pregătește de debutul la Indian Wells. Britanica a avut un prim tur liber și va da piept în runda secundă cu Aliaksandra Sasnovich. În cazul unei victorii, Emma ar putea da peste Simona Halep în turul 3, dacă și românca va trece de runda a 2-a, unde o va întâlni pe Marta Kostyuk.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Cum s-a consolidat prietenia dintre Federer și Nadal! "Atunci și-au cimentat respectul imens"
14/10/2022 LA 06:04
Tenis
Emma Răducanu s-a despărțit încă o dată de antrenorul ei! Cu cine colaborează în prezent
12/10/2022 LA 08:03