Emma Răducanu nu s-a regăsit după ce a uimit întreaga lume a tenisului prin câștigarea US Open în 2021. Chinuită și de o serie de accidentări, dar parcă copleșită de statutul de super star, britanica a avut rezultate modeste în acest sezon și trebuie să-și revină urgent pentru a nu se prăbuși în clasament.
Fără rezultate notabile în sezonul american, în special la US Open, Emma va coborî enorm în ierarhia WTA, unde acum este pe locul 10. În speranța unei revigorări rapide, sportiva cu origini române a apelat la serviciile lui Dmitry Tursunov, omul care a stat în spatele ascensiunilor fantastice întregistrate de Aryna Sabalenka sau Anett Kontaveit. Conform presei britanice, rusul o va pregăti pe Emma începând de săptămâna viitoare, la turneul de la Washington, iar dacă lucrurile vor funcționa colaborarea se va extinde până la US Open.
Citește și:
Tenis
Emma Răducanu va fi pregătită de un antrenor rus înainte de US Open! Cu cine va colabora britanica
28/07/2022 LA 05:14

Emma Răducanu a trecut peste ce spunea Tursunov acum câteva luni

Interesant este că Emma Răducanu l-a ales pe Tursunov în ciuda faptului că acesta a făcut unele declarații tăioase la adresa ei în urmă cu câteva luni. Rusul nu s-a ferit să spună că nu ar accepta să o pregătească pe britanică, pentru că ar exista riscul să fie demis foarte repede, aluzie la schimbările dese din loja jucătoarei.
"A intrat într-o spirală de demitere a tuturor oamenilor care au dus-o în elită. Dacă m-ar chema acum să lucrez cu ea, aș tremura de frică pentru că aș simți că mă poate concedia oricând", spunea Tursunov în noiembrie 2021, imediat după ce Emma Răducanu a anunțat încetarea colaborării cu Andrew Robertson, cel care a condus-o spre titlul cucerit la US Open.
Alegerea lui Tursunov ca antrenor de către Răducanu a surprins lumea tenisului și din alt punct de vedere. Anett Kontaveit, ultima jucătoare antrenată de Tusunov, a anunțat că a renunțat să mai lucreze cu rusul din cauza problemelor acestuia privind obținerea vizelor pentru anumite țări, în contextul în care el are pașaport rusesc și cetățenii acestei țări au anumite restricții din cauza Războiului din Ucraina.
La începutul acestui sezon, Emma Răducanu a fost pregătită de germanul Torben Beltz, cel care a stat în spatele multor succese ale lui Angelique Kerber. Lucrurile nu au funcționat și britanica a renunțat la acesta după numai 5 luni.
Înainte de Roland Garros, sportiva s-a antrenat la Academia celebrului Ricardo Piatti, un nume greu în lumea antrenoratului, dar un om care nu e dispus să pregătească full-time jucătorii. Criticată de specialiști pentru că nu ajunge la o stabilitate din punct de vedere al antrenorului, Emma nu s-a lăsat impresionată și este în continuă căutare a soluției potrivite. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi Dmitry Tursunov.
Tenis
Anett Kontaveit și-a demis antrenorul pentru că e rus! Explicațiile date de a 2-a jucătoare a lumii
07/06/2022 LA 15:27
Tenis
Kontaveit, de neoprit și la Turneul Campioanelor. Duel incredibil între Pliskova și Muguruza
11/11/2021 LA 06:03