Emma Răducanu va începe să colaboreze cu un antrenor rus, care o va ajuta să se pregătească pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.
Britanica va lucra în această perioadă cu Dmitry Tursunov, care îi va fi alături pentru început săptămâna viitoare, la Citi Open, competiție organizată în Washington.
Dacă cei doi se vor înțelege bine, antrenorul rus îi va sta alături și la New York, la US Open, unde Răducanu are de apărat titlul cucerit anul trecut.
Citi Open
Emma Răducanu s-a săturat de critici și a răbufnit: "Asta se întâmplă dacă ajung pe locul 1000 WTA!"
03/08/2022 LA 16:30
Dmitry Tursunov este un fost număr 20 ATP, care a avut mai mulți elevi cu care a cunoscut succesul după retragerea sa din circuit, în 2017. Printre alții, rusul i-a pregătit pe Anett Kontaveit, de care s-a despărțit înainte de ediția din acest an a Roland Garros, Aryna Sabalenka, Elena Vesnina (nr. 1 mondial la dublu) și Aslan Karatsev.
Antrenorul în vârstă de 39 de ani este cunoscut ca fiind un personaj amuzant, fiind autorul unui blog numit "Poveștile lui Tursunov", în care vorbește despre viața în circuit și despre glumele făcute între colegi.
Are un stil direct de a-și pregăti elevi, dar a avut rezultate foarte bune cu jucătorii agresivi, de tipul lui Kontaveit sau Sabalenka. Acum el va avea misiune de a încerca să scoată la lumină potențialul maxim al Emmei Răducanu, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din Marea Britanie.
Citește și:

Emma Răducanu, răspuns pentru critici

Chinuită de accidentări, fără un antrenor principal în echipă, Emma a fost criticată în prima jumătate a acestui an pentru că nu-și numește un tehnician în echipă. Britanica l-a lăsat să plece pe Torben Beltz la sfârșitul lunii aprilie, cu o lună înainte de Roland Garros, și de atunci îi caută înlocuitor.
Ea a fost ajutată de Lawn Tennis Association (LTA), Iain Bates, șeful departamentului de tenis feminin al LTA, colaborând cu ea ca antrenor temporar, dar parteneriatul nu a fost fructuos.
Ultimul meci al lui Torben ca antrenor al Emmei a fost confruntarea din sferturile de finală dintre Emma Răducanu și Iga Swiatek, numărul 1 mondial, în sferturile de finală ale turneului pe zgură de la Stuttgart din 2022, în care Iga s-a impus în două seturi. După demiterea lui Torben, Emma a ajuns în turul al treilea o singură dată în cele 6 participări la turnee de atunci.
"Vreau să nu mă grăbesc cu această decizie. Nu s-a schimbat nimic. Am în continuare aceiași oameni buni în jurul meu. Nu vreau să mă grăbesc cu nimic. Personal, cred că știu ce am de făcut și nu trebuie să dau socoteală nimănui. Am încredere în ceea ce fac și în munca pe care o fac.
Am încă 19 ani și am câștigat deja un Grand Slam, am reușit asta la 19 ani, așa că pot să nu mă grăbesc și să pun lucrurile la locul lor, pentru că știu că motivația mea nu este mai jos acum", le-a transmis Emma Răducanu, în luna iunie, celor care o critică pentru lipsa unui antrenor în echipă.
Tenis
Emma Răducanu a uitat totul! Ce spunea noul său antrenor despre ea în urmă cu câteva luni
28/07/2022 LA 13:26
Tenis
Emma Răducanu a dezvălui cât de mult ura să meargă la tenis atunci când era mică! "Am plâns"
28/07/2022 LA 10:19