Problemele Emmei Răducanu cu accidentările continuă, britanica fiind nevoită să renunțe la meciul din primul tur al turneului Nottingham Open 2022 împotriva Victorijei Golubic. Emma era condusă cu 4-3 când s-a văzut în imposibilitatea de a continua și a declarat al treilea ei forfait în mai puțin de patru luni.
Chinuită de accidentări, fără un antrenor principal în echipă, Emma a fost criticată pentru că nu-și numește un tehnician în echipă. Britanica l-a lăsat să plece pe Torben Beltz la sfârșitul lunii aprilie, cu o lună înainte de Roland Garros, și de atunci îi caută înlocuitor. Ea a fost ajutată de Lawn Tennis Association (LTA), Iain Bates, șeful departamentului de tenis feminin al LTA, lucrând ca antrenor temporar, dar parteneriatul nu a fost fructuos.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36

Emma Răducanu, replică pentru cei care o critică

Ultimul meci al lui Torben ca antrenor al Emmei a fost confruntarea din sferturile de finală dintre Emma Răducanu și Iga Swiatek, numărul 1 mondial, în sferturile de finală ale turneului pe zgură de la Stuttgart din 2022, în care Iga s-a impus în două seturi. După demiterea lui Torben, Emma a ajuns în turul al treilea o singură dată în cele patru participări la turnee de atunci.
"Vreau să nu mă grăbesc cu această decizie. Nu s-a schimbat nimic. Am în continuare aceiași oameni buni în jurul meu. Nu vreau să mă grăbesc cu nimic. Personal, cred că știu ce am de făcut și nu trebuie să dau socoteală nimănui. Am încredere în ceea ce fac și în munca pe care o fac. Am încă 19 ani și am câștigat deja un Grand Slam, am reușit asta la 19 ani, așa că pot să nu mă grăbesc și să pun lucrurile la locul lor, pentru că știu că motivația mea nu este mai jos acum", le-a transmis Emma Răducanu celor care o critică pentru lipsa unui antrenor în echipă.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11