După succesul istoric de la US Open, Emma Răducanu se află pe o pantă descendentă accentuată. Deși e mereu cap de serie la turnee și are adversare abordabile în primele tururi, sportiva de 19 ani nu pare că se regăsește și tot mai multe voci influente din lumea sportului alb o critică pentru că nu reușește să-și acceseze cel mai bun nivel de joc.
După US Open, Emma Răducanu are un record negativ în circuitul feminin de tenis. După succesul de la Flushing Meadows, sportiva din Marea Britanie a obținut doar 4 victorii și 7 înfrângeri. Explicațiile pentru forma sa foarte slabă sunt multiple, dar mulți vorbesc despre un dezinteres față de tenis și de o aplecare tot mai accentuată către evenimentele de pe covorul rușu organizate de numeroșii sponsori pe care i-a atras: 8 la număr, dublul victoriilor pe care le-a obținut în circuit după succesul de la US Open.
CITEȘTE ȘI:
Internazionali BNL d'Italia
Ce sfat are Bianca Andreescu pentru Emma Răducanu, după abandonul britanicei de la Roma
11/05/2022 LA 07:46

Eugenie Bouchard îi ia apărarea Emmei Răducanu pentru forma slabă

De curând, Emma Răducanu a oferit un răspuns celor care o critică pentru rezultatele slabe: "Mă antrenez 5-6 ore pe zi, sunt la club 12 ore pe zi. Dar dacă pun o postare din mașină, în drum spre antrenament, brusc nu mai sunt concentrată la tenis. Cred că este nedrept, dar e ceva cu care trebuie să învăț să mă obișnuiesc. Ar trebui să fiu mai insensibilă la astfel de comentarii", a transmis Emma.
În situația Emmei Răducanu a fost cândva și Eugenie Bouchard. Aflată la un moment dat pe locul 5 WTA în clasamentul mondial (2014), candianca a jucat o finală la Wimbledon și o semifinală la Roland Garros, ambele în 2014. Totuși, din acel moment, ascensiunea sportivei din Canada s-a oprit și a început declinul. Acum se regăsește pe locul 1450 WTA, iar revenirea la cel mai înalt nivel pare acum o misiune incredibil de greu de realizat.
Bouchard a preluat postarea în care Emma Răducanu se apără și i-a transmis britanicei un mesaj scurt, dar plin de esență: "Eu te înțeleg, Emma", a scris Eugenie alături de un emoticon care râde. Tot mai multe personalități din tenis spun despre Emma că este mai preocupată de contractele numeroase de sponsorizare pe care le are: Nike, Wilson, Dior, Tiffany & Co., Evian, British Airways, Vodafone și Porsche.
Internazionali BNL d'Italia
Bianca Andreescu se califică în turul al doilea de la Roma, după ce Emma Răducanu a abandonat
10/05/2022 LA 17:19
Mutua Madrid Open
Detaliul din jocul lui Carlos Alcaraz care a uimit-o pe Emma Răducanu! "E incredibil ceea ce face"
02/05/2022 LA 11:57