Emma Răducanu a uimit pe toată lumea când a câștigat titlul la US Open, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a devenit prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major, fără a ceda set. Parcursul fabulos al tinerei jucătoare britanice la US Open, încununat cu câştigarea trofeului, a atras privirile tuturor.
Acum, sportiva de origine română va participa la turneul de la Cluj, după înfrângerea încasată la Indian Wells. Emma Răducanu, câştigătoarea US Open 2021, s-a declarat încântată că va juca în faţa fanilor români: "Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în faţa fanilor români. Tatăl meu este din România, aşa că să particip pentru prima dată la o competiţie WTA în ţara în care s-a născut este un moment special şi abia aştept să ajung la Cluj", a spus Răducanu.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Emma Răducanu, așteptată cu nerbădare în România

Gabriela Ruse, alături de care s-a antrenat Emma la Indian Wells, a recunoscut că de abia așteaptă să o întâmpine pe sportiva din Marea Britanie la Cluj: "Emma este prietena mea, mă înţeleg foarte bine cu ea. O singură dată mi-a zis ‘mulțumesc’ în română, dar nu ştie limba română. Îi fac cinste şi o învăţ româneşte. O invit la ciorbă şi sarmale, însă nu cred că va încerca sarmalele. În timpul turneelor nu e cea mai bună idee de a mânca asta", a spus Gabriela Ruse, locul 92 WTA.
Ruse a fost prezentă la Indian Wells, competiție cunoscută și sub numele de "al cincilea turneu de Grand Slam", acolo unde a jucat la dublu cu Simona Halep: "Avem o relaţie foarte bună în afara terenului şi asta este foarte important. Suntem nişte jucătoare extraordinare şi e normal să ne înţelegem atât de bine. Îmi doresc să joc din ce în ce mai mult cu Simona şi, de ce nu, să câştigăm turnee cât mai curând", a mai spus Ruse.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12