Răducanu, al cărei tată e român, a produs o mare surpriză, cucerind titlul de Mare Șlem la New York la doar 18 ani, venind din calificări și fără a pierde vreun set. Ea a fost urmată în ierarhia SJA de ciclista Laura Kenny, cvintuplă campioană olimpică (aur și argint la Tokyo), podiumul fiind completat de campioana paralimpică Sarah Storey, triplă medaliată cu aur la Tokyo (ciclism).

Mingea care a schimbat istoria tenisului! Aşa a câştigat Emma Răducanu US Open

Înotătorul Adam Peaty, dublu campion olimpic la Tokyo, la 100 m bras și ștafetă 4x100 m mixt, a câștigat premiul SJA la masculin, devenind primul înotător laureat al distincției de la David Wilkie, în 1976. Peaty a avut câștig de cauză în fața boxerului Tyson Fury, campion mondial la categoria grea (WBC), și a ciclistului Jason Kenny, care a ajuns la șapte medalii de aur la Jocurile Olimpice după ce soțul Laurei Kenny a câștigat titlul la keirin la Tokyo.
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36
Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a câștigat premiul SJA anul trecut.
Naționala de fotbal a Angliei, învinsă la loviturile de departajare de Italia, în finala EURO 2020, pe Wembley, în iulie, a fost votată cea mai bună echipă a anului.
Premiile SJA sunt cele mai vechi premii sportive din Marea Britanie și se acordă din 1949. Sursa: AGERPRES
Citește și:

EMMA RĂDUCANU, SUSȚINĂTOAREA LUI LEWIS HAMILTON

După meciul demonstrativ cu Gabriela Ruse, Emma Răducanu a dezvăluit că, deși este în cursa pentru premiul BBC Sports Personality of the Year, ea îl susține pe campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, pe care îl consideră mentorul ei. În plus, tânăra a declarat că nu și-a pregătit niciun discurs pentru evenimentul în care va fi acordată distincția.
"Nu, cu siguranță nu m-am pregătit. Îl susțin pe Lewis. El a fost un model atât de bun pentru mine, doar prin faptul că m-a ajutat să trec prin unele etape ale carierei mele. Este o persoană cu adevărat cool. Nici măcar nu mă gândesc la acest premiu. Pentru mine este doar ceva foarte departe de a deveni realitate. Lewis a fost foarte cool când m-a ajutat. Mi-a spus să fiu răbdătoare, să iau fiecare meci așa cum vine, apoi să mă liniștesc. Este un tip foarte cool", a declarat Emma Răducanu.
În acest an, sportiva cu origini românești a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un Grand Slam, cel de la Flushing Meadows din luna septembrie. După succesul de la US Open, Emma Răducanu a dezamăgit la următoarele turnee, fiind eliminată la Indian Wells în turul doi, la Cluj Napoca în sferturi și la Linz în primul tur.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11