Popularitatea Emmei Răducanu a crescut considerabil în ultimul an, de când a câștigat US Open pornind din calificări, cu contracte de sponsorizare și tot felul de atracții extra-sportive. Totuși, sportiva din Marea Britanie nu a obținut rezultatele scontate ulterior, iar acum se află într-o criză pe plan sportiv.
Fosta campioană de la Wimbledon, Marion Bartoli, vede mari asemănări cu modul în care a început cariera Mariei Sharapova și a propus-o pe fosta jucătoare din Rusia ca mentor pentru britanică: "Pentru Emma, pentru că a câștigat atât de tânără, evident, cu toate contractele și sponsorizările pe care le-a semnat, presiunea pe care trebuie să o înfrunte, nu pot să-mi imaginez prin ce trece", a declarat Bartoli.
"Este un rezultat uriaș cel de la US Open. Este nevoie de cineva atât de special pentru a o gestiona. Probabil că ar trebui să primească niște sfaturi de la Maria Sharapova, care a reușit să o facă după primul ei succes. I-a luat puțin timp Mariei înainte de a-l obține pe al doilea (Grand Slam), dar apoi a ajuns la cinci în total. Trebuie să fii bun cu tine însuți. Acordă-ți un pic de timp. Trebuie să obții acele rezultate bune de fiecare dată, poate că nu va fi o victorie, dar sferturi, semifinale, poate o finală poți obține", a mai spus Bartoli.
Tenis
Emma Răducanu, apărată de Rennae Stubbs: "Nici Simona Halep nu a supreviețuit"
08/08/2022 LA 14:47
CITEȘTE ȘI:

Bartoli o sfătuiește pe Emma Răducanu să apeleze la Maria Sharapova

Emma Răducanu le-a răspuns recent criticilor care i-au sugerat că ar putea avea probleme cu presiunea apărării titlului de la US Open, catalogându-i drept "o glumă". Ea spune că este pregătită pentru începerea sezonului pe hard din SUA și așteaptă cu nerăbdare, în special, ca drumul spre US Open să treacă pe laWashington, și crede că este mai bine pregătită să facă față ultimului turneu major al anului decât era anul trecut în această perioadă.
"Sunt încântată că Citi Open își readuce turneul WTA și sunt foarte entuziasmată să concurez pentru prima dată pe terenurile din DC", a declarat Răducanu. "Anul trecut a fost o perioadă de neuitat în cariera mea de tenis și abia aștept să adaug noi amintiri la Washington în această vară. Vreau să-mi încep pregătirile pe terenurile hard. Cred că Washington va fi un loc minunat pentru a face asta. Anul trecut am jucat o mulțime de meciuri de pregătire... am vrut doar să-mi dau o șansă cu adevărat. Să mă întorc la New York va fi grozav pentru că am o mulțime de experiențe jucând pe terenuri mari, jucând cu oameni mulți în tribune, jucând cu lumina reflectoarelor asupra ta. Nu mă deranjează asta. Adică, pentru mine, totul înseamnă învățare. Îmbrățișez fiecare moment care îmi iese în cale".
National Bank Open
Emma Răducanu vrea să "renască" la Toronto. Ce a spus britanica despre turneul din orașul ei natal
08/08/2022 LA 11:45
Citi Open
Emma Răducanu s-a săturat de critici și a răbufnit: "Asta se întâmplă dacă ajung pe locul 1000 WTA!"
03/08/2022 LA 16:30