"Vreau să încerc în română și dacă nu mai pot, schimb în engleză", și-a început Emma Răducanu discursul de după revenirea impresionantă din partida cu Polona Hercog (124 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-1.
CITEȘTE ȘI:
MESAJUL EMMEI RĂDUCANU, DUPĂ PRIMA VICTORIEI ÎN CIRCUITUL WTA! DECLARAȚIE DE DRAGOSTE PENTRU ROMÂNIA
Tenis
Holger Rune, avertisment pentru rivali înainte de 2023: "Un Ferrari fără combustibil e degeaba!"
ACUM 9 ORE

Bunica a învățat-o pe Emma Răducanu româna

Răducanu vorbește impresionant româna pentru o persoană care comunică foarte rar în această limbă. Bunica sa, care locuiește în București, a ajutat-o enorm în acest sens, încă din primii ani, când îi spunea multe povești.
"Nu am învățat niciodată limba română, doar am reținut cuvinte atunci când bunica îmi vorbea. De multe ori, îmi spunea multe povești, iar așa am învățat vocabularul. Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România petreceam vreo două săptămâni și progresam încet-încet", a dezvăluit Emma Răducanu, potrivit DigiSport.
Deși tatăl său, Ion, e în permanentă legătură cu ea, cei doi discută în engleză. În schimb, apelurile telefonice săptămânale pe care le are cu bunica sa au ajutat-o să își exerseze, cât de cât, româna.
"Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult și nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal. Stând aici, la Cluj, de cinci zile, simt că deja îmi îmbunătățesc româna și devin mai puțin timidă când vorbesc și fac mai puține greșeli", a mai spus Emma.
În turul următor, Emma Răducanu o va întâlni pe Ana Bogdan (106 WTA), aceasta reprezentând prima întâlnire directă dintre cele două. În turul anterior, jucătoarea din România a trecut de Ivana Jorovic (417 WTA), scor 7-6(1), 6-4.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 10 ORE
Tenis
"Rafa, ești cel mai bun din istorie?" Nadal nu a ezitat. Care e cea mai "importantă moștenire"
ACUM 12 ORE