Emma Răducanu (23 WTA) s-a calificat în turul al doilea de la Transylvania Open, după ce a trecut în prima sa partidă de la Cluj de Polona Hercog (124 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-1.
După partidă, Emma Răducanu a răspuns la interviul de pe teren în limba română, în ciuda faptului că Alexandra Dulgheru i s-a adresat la început în limba engleză, spunând că se simte foarte bine în țara tatălui ei, dar este tristă în legătură cu faptul că nu a putut juca în fața spectatorilor români, din cauza restricțiilor.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 5 ORE
"Vreau să încerc în română și dacă nu mai pot, schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare. Nu cred că am jucat așa bine, dar am câștigat. Am multă bucurie acum.
Este un turneu foarte bine organizat și îmi place România foarte mult. Sunt ca acasă aici", a spus Emma Răducanu după partidă, în limba română.

Prezența la Cluj reprezintă enorm pentru Emma Răducanu

Întrebată ce reprezintă pentru ea prezența în România, în țara tatălui ei, în condițiile în care acesta nu a putut fi lângă ea la New York, acolo unde a câștigat US Open, Emma Răducanu a recunoscut că prezența la acest turneu reprezintă enorm pentru ea:
"Înseamnă enorm să joc în țara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din țară și mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulțumesc Cluj pentru suportul de astăzi și din această săptămână.
Vreau să zic că acum sunt un pic rușinată să vorbesc în română, dar dacă stau aici un pic, pot să fiu mai bună", a spus Emma Răducanu, potrivit Digi Sport.
În turul următor, Emma Răducanu o va întâlni pe Ana Bogdan (106 WTA).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50