Italia a impus, vineri, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria, iar prezența Simonei Halep la turneul de la Palermo, programat la începutul lunii august, a fost pusă serios în pericol. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile.
Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt. Ministrul italian al Sănătății a luat decizia în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne. "Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi", a explicat ministrul italian într-o postare pe Twitter. Chiar și așa, organizatorii turneului au solicitat ministrului Sănătății o derogare pentru a o avea pe Simona Halep la eveniment.

Când află Simona Halep dacă poate participa la Palermo

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Organizatorii turneului de la Palermo ne-au acordat o declarație privind data la care va afla Simona Halep dacă Ministerul Sănătății din Italia a oferit derogarea de care are nevoie pentru a lua parte la primul eveniment după pandemie: “Așteptăm cu toții să obținem un răspuns din partea ministrului Sănătății de aici, dar azi e sâmbătă și nu cred că sunt șanse prea mari. Sperăm ca guvernul italian să fie sensibil la solicitarea noastră și să înțeleagă că jucătorii de tenis nu sunt persoane oarecare. Protocoalele WTA vor proteja jucătoarele ajunse aici, la Palermo. Așteptăm un răspuns în cel mai scurt timp, dar nu cred că va veni în weekend”, a spus Oliviero Palma, irectorul turneului de la Palermo, pentru Eurosport România.
Cel mai probabil, un verdict se va da la începutul săptămânii viitoare. Situația jucătoarelor din România care vor să joace la turneele din Italia nu este prea bună. De pildă, turneul de la Palermo debutează pe 3 august cu meciuri de pe tabloul principal. În acest moment nu mai este efectiv timp pentru carantina de 14 zile. Într-o situație și mai grea se regăsesc Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) și Patricia Țig (85 WTA), care erau programate să ia startul în calificările turneului italian, care încep pe 1 august.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02