Patricia a revenit pe terenul de tenis în 2019, iar un an mai târziu a cucerit primul ei titlu WTA, la turneul de la Istanbul. În urma succesului răsunător de la Istanbul, Patricia Țig a intrat pe o listă scurtă a mămicilor care au reușit în 2020 să câștige primul trofeu în circuit după naștere, alături de Serena Williams (Auckland) și Victoria Azarenka (Western & Southern Open).
În ciuda faptului că se află la cea mai bună clasare în carieră și a demonstrat că poate juca un tenis de foarte bună calitate, Patricia Țig nu a fost, așa cum ne-am fi așteptat, asaltată de sponsori. Ea nu are un sponsor tehnic și un sprijin financiar constant pe care se poate baza pentru cheltuielile de la turnee. Singurul care o ajută este Mihai Humă, coproprietar al societăţii gălăţene de construcţii Arcada Company, alături de Spiru Mantu, deţinând fiecare câte 50% din participaţii. Mihai Humă o sprijină pe Patricia încă de la 14 ani, însă sportiva noastră continuă să meargă la turnee fără un sponsor tehnic, iar echipamentele în care apare pe teren sunt haine cumpărate chiar de ea.

Patricia Țig a clarificat situația sponsorilor pe care (nu)-i are

Wimbledon
Patricia Țig, OUT de la Wimbledon 2021 în primul tur! Românca i-a luat un set Dariei Kasatkina
30/06/2021 LA 15:56
Am stat de vorbă cu Patricia și am întrebat-o dacă a primit vreo ofertă privind sponsorizarea pentru următorul sezon competițional. Deocamdată, Patricia nu a fost contactată de sponsori, însă ne-a mărturisit că își dorește tare mult să primească un astfel de sprijin financiar, asta pentru că se așteaptă ca 2021 să fie un an foarte greu din punct de vedere al cheltuielilor.
Există un pic de ajutor din partea domnului Humă (Mihai Humă) care m-a ajutat de când aveam 14 ani. Tatăl meu a mers foarte mult la dânsul în acea perioadă. Jucam destul de bine atunci, ieșisem campioană națională pe sală, viceampioană pe zgură, și datorită lui tata am reușit să prind acea sponsorizare cu dânsul. Fără ajutorul dumnealui nu aș fi putut continua să joc tenis. Totul începuse să fie foarte scump și nu ne mai permiteam să achităm toate complicațiile, antrenor, teren, turnee și așa mai departe - Patricia Țig
Sunt foarte recunoscătoare pentru acest ajutor care mi-a fost acordat de-a lungul anilor. După turneul de la București, de anul trecut, a început să ne ajute din nou cu mici cheltuieli, mici între ghilimele, cheltuieli legate de biletele de avion. În rest nu am niciun fel de alt ajutor. Ce pot să zic, ne dorim să găsim pe cineva pentru că sunt sigură că anul viitor va costa totul foarte mult și banii se fac destul de greu. La un moment dat vom avea nevoie de un ajutor în plus - Patricia Țig
Mai, jos, întreg interviul pe care Patricia Țig ni l-a acordat în exclusivitate.

Interviu exclusiv cu Patricia Țig

Roland Garros
Boicotul presei lansat de Naomi Osaka, "boicotat" în circuit! Nipona, făcută praf de o adversară
30/05/2021 LA 07:31
Roland Garros
Patricia Țig, un "real test" pentru Naomi Osaka la Roland Garros! Predicția experților la Paris
30/05/2021 LA 06:52