Novak Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a câștigat recent cel de-al 21-lea Grand Slam al carierei, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în finala ediției 2022 a turneului de la Wimbledon. După ce l-a depășit pe Roger Federer în topul total al titlurilor de Grand Slam și se află la un singur titlu major în spatele lui Rafael Nadal, sârbul se confruntă cu numeroase probleme din cauza poziției sale privind administrarea vaccinului Covid-19.
La începutul acestui an, Djokovic a fost expulzat din Australia și i s-a interzis participarea la Australian Open 2022 pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19. După ce i s-a interzis să intre în țară, conform legislației australiene, expulzarea din țară este însoțită și de interzicerea intrării în Australia timp de 3 ani.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
ACUM 21 ORE

Voracova, mână liberă să intre în Australia! Djokovic, în continuare interzis

Originară din Cehia, Renata Voracova, în vârstă de 38 de ani, a fost într-o situație similară cu cea a lui Novak Djokovic în luna ianuarie, deoarece și ei i-a fost anulată viza pentru că nu s-a vaccinat anti COVID-19 și i s-a interzis participarea la Australian Open. Cu toate acestea, au avut loc noi evoluții, deoarece Tribunalul de Apel Administrativ din Australia a anulat decizia de anulare a vizei Renatei Voracova.
Jan Redfern, vicepreședintele tribunalului și șeful diviziei de migrație și refugiați, a declarat: "Nu a existat nicio dovadă că doamna Voracova nu a respectat condițiile de acordare a vizei, Ea a respectat toate regulile relevante și a existat dovada că s-a bazat pe declarațiile care i-au fost făcute de Tennis Australia și de Departamentul de Sănătate din Victoria cu privire la scutirea sa medicală. Accept argumentul potrivit căruia nu exista nicio lege care să o împiedice pe doamna Voracova să intre în Australia la momentul relevant, chiar dacă era nevaccinată".
Prin această decizie, Voracova va avea voie să joace la Australian Open anul viitor, dar șansele lui Djokovic de a juca la acest turneu încă atârnă de un fir de păr, deoarece sârbul a avut interdicție de a intra în Australia timp de trei ani, spre deosebire de Voracova. Surse din presa internațională sugerează, totuși, că echipa lui Djokovic va încerca să solicite o nouă viză pe motiv că regulile anterioare de anulare a vizelor nu se mai aplică.
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
IERI LA 15:06