Roger Federer a revenit în circut luna trecută, jucând 2 meciuri la Doha, dar apoi nu a mai participat la nicio competiție. După ce a anunțat că nu va juca săptămâna la Monte Carlo, elvețianul nu s-a înscris nici la Mastersul de la Roma (9-16 mai).
Astfel, în calendar mai există doar 2 mari turnee pe zgură la care Federer ar mai putea fi prezent: Mastersul de la Madrid (2-9 mai) și Roland Garros (30 mai-13 iunie). Amânarea însă a Grand Slam-ului parizian l-ar putea determina pe Federer să aleagă să meargă la Turneul ATP 250 de la Geneva (16-22 mai).

Roger Federer ar putea juca la Turneul ATP 250 de la Geneva

Tenis
Nick Kyrgios, declarație tranșantă privind GOAT-ul din tenis: "El e cel mai mare! Are o aură aparte"
18/10/2021 LA 16:05
De-a lungul vremii, Federer a fost foarte deschis cu turneele din țara natală, însă la Geneva nu a jucat niciodată. Evident, principalul motiv este suprafața de joc, zgura fiind întotdeauna dușmanul multiplului campion de Grand Slam.
Cu toate astea, directorul turneului din Elveția este încrezător că într-o zi Federer va accepta să participe la turneul de la Geneva, iar acest lucru e posibil chiar în acest an:
"Este clar că visăm la asta. De șase ani, discutăm de fiecare dată cu echipa sa în perspectiva că va juca măcar odată la Geneva Open. Sperăm că anul acesta se va întâmpla. Lucrăm să avem cel mai bun turneu posibil, așa că imaginați-vă ce ar însemna prezența lui Fededer.", a declarat directorul turneului, Thierry Grin, citat de tennishead.com.
Obiectivele declarate ale lui Federer în 2021 sunt Wimbledon-ul și Jocurile Olimpice, astfel că nu ar fi exclus ca elvețianul să sacrifice întreg sezonul de zgură pentru a se pregăti intens pentru competițiile din vară.
În această săptămână are loc Mastersul de la Monte Carlo, care este în direct pe Eurosport și Eurosport Player, zilnic, cu începere de la ora 12:00.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28