Organizatorii turneului de la Cluj au anunțat azi că primul WILD CARD Winners Open (WO) va fi oferit jucătoarei românce Gabriela Ruse, câștigătoarea turneului Hamburg European Open! După șapte zile consecutive de meciuri, ea a reușit să obțină primul titlu WTA al carieriei și să urce 65 de poziții în clasamentul oficial, până pe locul 133.
Gabriela va intra pe tabloul principal al turneului de la Cluj alături de jucătoare de top și ar putea să o reîntâlnească acasă pe nemțoaica Andrea Petkovic (97 WTA) pe care a învins-o în finala competiției din Germania. Astfel, 5 jucătoare din România se află deja pe tabloul principal WO: Patricia Maria Țig, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Gabriela Ruse.
https://i.eurosport.com/2021/07/12/3172110.jpg
US Open
LIVE BLOG US Open 2021 | Naomi Osaka, OUT în turul 3! Rublev, învins de Tiafoe în 5 seturi
03/09/2021 LA 22:09

Gabriela Ruse va evolua la singurul turneu WTA din România

Turneul de tenis Winners Open va avea loc în 1-8 august, la Winners Sports Club, cu public. Abonamentele și biletele au fost puse în vânzare în 1 iulie și mai mult de jumătate au fost deja epuizate, informează organizatorii turneului. Gabriela Ruse va avea competiție acerbă la Cluj. Ana Bogdan a anunțat deja după eliminarea de la Wimbledon că își dorește să câștige titlul la Cluj.

EXCLUSIV | Ana Bogdan și-a dezvăluit obiectivul după eliminarea de la Wimbledon: Titlul la Cluj

Gabriela Ruse are șansa de a face dubla în decursul a două luni, dacă își păstrează nivelul de joc arătat la turneul de la Hamburg, acolo unde a trecut de Liang și Shinikova în calificări fără să cedeze vreun set, iar pe tabloul principal le-a învins pe Teichamnn, Zaja, Collins, iar sâmbătă pe Yastremska, cedând două seturi. Ieri, sportiva noastră a învins-o și pe Andrea Petkovic, favorita gazdelor. Aceasta a fost prima finală a carierei pentru sportiva în vârstă de 23 de ani.
US Open
Garbine Muguruza, în mare formă la US Open! Iberica e în turul 3, după o victorie clară cu Petkovic
01/09/2021 LA 16:46
US Open
Irina Begu, OUT în primul tur la US Open 2021. Românca, învinsă de Andrea Petkovic în 2 seturi
30/08/2021 LA 20:57