În vârstă de 27 de ani, Garbine Muguruza a petrecut câteva zile de vacanță în România. Aflată în vizită la cea mai bună prietenă a ei, care este româncă, Muguruza s-a declarat impresionată de ținuturile României, de oamenii de aici, dar și de mâncarea tradițională. Fostul lider mondial din WTA a vizitat Peştera Dâmbovicioara, Parcul Naţional Piatra Craiului, Castelul Bran şi s-a cazat în Fundata, judeţul Braşov.
După ce a fost eliminată de la Wimbledon, Muguruza a venit direct în România pentru aniversarea de 30 de ani a celei mai bune prietene a ei, Ilinca: "Mulţumesc, România! Întotdeauna aşa de primitoare", a scris sportiva pe rețelele de socializare. Garbine și Ilinca s-au cunoscut la Academia de tenis Bruguera, de lângă Barcelona, şi au rămas cele mai bune prietene.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
IERI LA 14:51

Garbine Muguruza, fascinată de România

"Am fost de cinci ori în România! Nu am aflat de zonele turistice de la Halep sau de la alte jucătoare din România, dar toate sunt foarte amabile. Totul a început când participam la concursuri în România, iar cum prietena mea cea mai bună este din România. Mereu am avut o mică atracţie către această ţară. Fundata am descoperit-o pentru că aici se află casa familiei prietenei mele, iar eu sunt foarte apropiată de ei. Este o casă minunată la munte în care eu am vrut să mă deconectez", a declarat Muguruza pentru Adevărul.
Muguruza a transmis pentru aceeași sursă că a simţit nevoia să facă drumeţii pe munte şi vadă păduri, după atâta timp petrecut la oraş. Românii au impresionat-o: "Oameni modeşti, care muncesc din greu şi care reuşesc să-ţi arate că sunt fericiţi că ai venit să le vizitezi ţara, cel puţin aşa m-am simţit eu. Mi-a plăcut şi faptul că România are puţin din toate. Este o ţară foarte, foarte mare din care încă mai am multe de văzut, dar am putut să văd munţii, oraşul Bucureşti, plaja din Mamaia şi Constanţa, un oraş foarte frumos.
Despre Nadia Comăneci am auzit multe atunci când eram mică, mama mea mereu îmi spunea: "Un 10 precum Nadia Comăneci", era femeia perfectă. În minte îmi vin amintirile de la experienţele petrecute în România, plajele pe care le-am văzut, oamenii. Mereu am avut mulţi prieteni români care au vorbit spaniolă, persoane distractive. Îmi place mult şi muzica. Am ascultat multe hituri foarte bune, melodii de vară care îmi plac foarte mult", a mai spus Garbine Muguruza, care a mărturisit și ce mâncăruri îi plac din România: "Prăjiturelele de la Măgura, gemul făcut în casă, brânza telemea de oaie şi într-una din zile am făcut un grătar în aer liber cu mai multe feluri de carne şi mici".
Mutua Madrid Open
Favoritele cad pe capete la Madrid! Osaka și Muguruza, înfrângeri dureroase la Caja Magica
01/05/2022 LA 19:53
Qatar TotalEnergies Open
Ostapenko vrea să ia cu asalt tenisul feminin! Cum le-a pus letona gând rău jucătoarelor de top
25/02/2022 LA 12:37