Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, dezamăgită de condițiile de la Turneul Campioanelor: "Am avut o oră să testăm terenul"

Andrei Nicolae

Actualizat 29/10/2023 la 15:35 GMT+2

Aryna Sabalenka nu s-a ferit de cuvinte în momentul în care a vorbit despre condițiile pe care le-a găsit în Cancun, unde se joacă Turneul Campioanelor. Liderul mondial a avut un discurs tranșant la adresa organizatorilor și s-a arătat dezamăgită de faptul că a avut extrem de puțin timp să testeze terenul pe care se vor juca meciurile.

Aryna Sabalenka en el China Open 2023.

Credit imagine: Getty Images

Turneul Campioanelor are un prestigiu incredibil, însă organizatorii din acest an ai turneului nu s-au ridicat la așteptările jucătoarelor. Cele mai bune opt tenismene din lume nu au putut să se pregătească în aceste zile în complexul ce va găzdui meciurile, deoarece acesta nici măcar nu era terminat.
Jucătoarele au avut la dispoziție doar două terenuri de antrenament, iar sportive precum Iga Swiatek au improvizat, pregătindu-se pe un teren de la hotelul unde era cazată. Această situație nu a fost trecută cu vederea de liderul mondial, Aryna Sabalenka, ce a criticat în termeni duri organizarea de la Cancun.
Bielorusa s-a arătat dezamăgită de modul în care ea și colegele ei din circuit au fost tratate, deoarece au avut extrem de puțin timp să se pregătească pe terenul pe care vor juca meciurile în această săptămână.
"Nu sunt fericită, pentru că nu am reușit să ne antrenăm pe terenul unde se vor juca meciurile, în arenă. Simt că nu este nivelul pentru Turneul Campioanelor. Am avut literlamente o oră, în jur de 45 de minute, să îl testăm (n.r. terenul). Este ceva cu care nu sunt mulțumită, la fel ca și celelalte jucătoare.
În același timp, astea sunt condițiile pentru toată lumea. De obicei, avem nevoie de trei sau patru zile să ne adaptăm la condiții. Vom vedea cum decurge. Sper ca la anul WTA să facă o treabă mai bună", a declarat liderul mondial, potrivit Punto de Break.
Citește și:

ARYNA SABALENKA, ÎNGROZITĂ DE CE A GĂSIT LA TURNEUL CAMPIOANELOR: "WOW! CE E ASTA?"

Zilele trecute, numărul 1 mondial a transmis un videoclip pe contul ei de Instagram în care putem vedea doar două terenuri de antrenament disponibile pentru toate cele opt participante, ceea ce pare de neconceput în contextul în care vorbim de elita tenisului mondial feminin.
"Wow! Ce e asta?", s-a întrebat retoric bielorusa, care le-a explicat prietenilor virtuali că există doar două terenuri disponibile pentru cele mai bune 8 jucătoare din lume.
E totuși important de precizat faptul că orașul Cancun a primit șansa de a găzdui Turneul Campioanelor de abia în luna septembrie a acestui an, în urma unui intens război al ofertelor, în care au existat de asemenea intenții din partea unor orașe precum Washington, Praga, Monterrey și câteva din Arabia Saudită. În timp ce comunitatea tenismenelor s-a arătat inițial încântată de idee, decizia a atras în scurt timp critici, când au apărut informații potrivit cărora organismul de conducere ar fi cheltuit suma uriașă de 6 milioane de dolari pentru construirea unei noi arene în acest oraș doar pentru acest eveniment.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo