Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur a început să plângă, după victoria de la Turneul Campioanelor: "Nu pot fi fericită"

Nicu Savin

Actualizat 02/11/2023 la 10:04 GMT+2

Ons Jabeur a învins-o pe Marketa Vondrousova, scor 6-4, 6-3, și păstrează șanse de a accede în semifinale la Turneul Campioanelor. La interviul acordat pe teren, tunisianca a izbucnit în lacrimi, spunând că este foarte afectată de războiul din Orientul Mijlociu. A 7-a jucătoare a lumii a anunțat că va dona o parte din premiul de la Cancun pentru ajutorarea palestinienilor.

Ons Jabeur (Turneul Campioanelor 2023)

Credit imagine: Eurosport

Ons Jabeur a început dezastruos Turneul Campioanelor, luând doar un game în meciul cu Cori Gauff, dar a reușit să depășească repede acel eșec și a obținut prima sa victorie de la această ediție, în fața Marketei Vondrousova. Tunisianca s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și jumătate de joc, și păstrează șanse la calificarea în semifinale.
În ciuda succesului de pe teren, Jabeur nu a fost deloc fericită și chiar a izbucnit în lacrimi la interviul de după meci. Tunisianca a spus că nu poate fi bucuroasă în această perioadă din cauza războiului dintre Israel și Hamas. A 7-a jucătoare a lumii a subliniat că nu vrea să se implice în politică, ci doar face apel la umanitate.

Ons Jabeur, discurs printre lacrimi, după victoria cu Vondrousova de la Turneul Campioanelor

În același timp, Jabeur a anunțat că va dona o parte din premiul pe care îl va câștiga la Cancun pentru ajutorarea palestinienilor, care sunt victime colaterale ale conflictului sângeros din Orientul Mijlociu.
"Sunt foarte mulțumită de victorie, dar nu am fost foarte fericită în ultima vreme. Situația din lume nu mă face fericită... Mă simt ca... Îmi pare rău (n.r. izbucnește în plâns). Este foarte greu să vezi copii și bebeluși murind în fiecare zi. E sfâșietor. Am decis să donez o parte din premiul meu pentru a-i ajuta pe palestinieni. Nu pot fi fericită după această victorie. Nu este un mesaj politic, este umanitate. Vreau pace pe lumea asta. Atâtat tot!", a spus tunisianca.
Prin victoria cu Marketa Vondrousova, Ons Jabeur a devenit abia a 2-a jucătoare din Africa ce obține mai mult de o victorie la Turneul Campioanelor, după Amanda Coetzer. Tunisianca a câștigat un meci și la ediția precedentă, contra Jessicăi Pegula, dar a pierdut cu Maria Sakkari și Aryna Sabalenka și nu a trecut de grupe.
Ons Jabeur are în continuare șanse de a se califica în semifinale la Turneul Campioanelor, însă misiunea sa va fi una infernală. Tunisianca are nevoie de o victorie contra Igăi Swiatek în ultimul meci din grupă, dar nici așa nu va fi sigură de accederea în careul de ași. Dacă Jabeur va câștiga cu Swiatek, iar Gauff o va învinge pe Vondrousova se va ajunge la un clasament în 3 și diferența se va face la setaveraj. Dacă egalitatea va fi perfectă, ceea ce e posibil, atunci va conta diferența dintre game-urile câștigate și cele pierdute, iar Swiatek și Gauff au momentan un mare avantaj, pentru că au câștigat foarte clar cel puțin câte un meci.
Clasamentul grupei
  • 1. Iga Swiatek - două victorii (setaveraj 4-0)
  • 2.Cori Gauff - o victorie și o înfrângere (setaveraj 2-2)
  • 3.Ons Jabeur - o victorie și o înfrângere (setaveraj 2-2)
  • 4.Marketa Vondrousova - două înfrângeri (setaveraj 0-4)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo