Paradoxal, Emma Răducanu nu a reușit să câștige vreun meci în circuitul WTA, în concursurile standard. Britanica e pe 22 WTA, însă asta grație performanțelor de la Wimbledon (optimi) și US Open (învingătoare). În celelalte trei turnee la care a evoluat, sportiva de 18 ani a părăsit competiția mereu după primul meci.
La Indian Wells, toți anticipau o ciocnire Halep - Răducanu, în turul 3, dar britanica a pierdut neașteptat la Sasnovich. Acum, românca va fi față în față cu sportiva din Belarus și, înainte de această dispută, a fost întrebată despre ce se întâmplă cu Emma, la o lună distanță după un succes istoric, ca cel de la Flushing Meadows.
"Mi-e greu să fac o analiză pentru Răducanu. În cazul meu, mi-a luat mult timp să câștig primul meu Grand Slam, câștigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nimic nu este comparabil cu un Slam. Deci nu-mi pot da cu părerea. Din experiența mea personală, cred că trebuie să fii foarte atent după un turneu atât de mare, deoarece, fiind atât de tânăr, nu ai experiența aceea de a câștiga titluri mari. În cazul Emmei, este chiar primul titlu al carierei sale. Oricum ar fi, nu voi ști exact ce simte un jucător de această vârstă", a spus Halep, potrivit welovetennis.fr.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
IERI LA 18:11
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP ȘI GABRIELA RUSE, ELIMINATE LA DUBLU DUPĂ UN MECI DRAMATIC

În ce situație e Emma Răducanu, după eliminarea de la Indian Wells

O serie de factori o fac vulnerabilă pe Emma Răducanu, iar lucrurile trebuie să se schimbe, pentru ca sportiva să nu intre într-un con de umbră. Învingătoare la US Open fără să piardă set, sportiva britanică a fost fără antrenor la competiția din California. Ea s-a despărțit de Andrew Richardson, omul care i-a fost în spate le Flushing Meadows, iar acest detaliu ar putea să fie decisiv în viitor. E nevoie de un tehnician de top, care să știe cum să gestioneze situația și să o țină pe Răducanu cu picioarele pe pământ. Fără un mentor care să îi fie aproape, e imposibil pentru o sportivă atât de tânără să gestioneze situația specială în care se află.
"Răducanu este fără un antrenor permanent, după despărțirea de Andrew Richardson. Ruptura a fost neașteptată, în contextul succesului remarcabil de la New York. Emma s-a antrenat în California cu Jeremy Bates și a spus încă de săptămâna trecută că este în căutarea unui tehnician cu experiență în WTA și că nu se așteaptă să numească pe cineva până la finalul sezonului", notează Daily Mail.

Emma Răducanu, într-o situație complicată

Evident, înfrângerea cu Sasnovich poate fi apanajul întâmplării, dar englezii cred că un alt amănunt e în măsură să o deruteze pe britanică: presiunea primului turneu după câștigare US Open. Dacă la New York nimeni nu avea așteptări de la tânăra de 18 ani, acum lucrurile au stat total diferit, presa și fanii așteptând să confirme rezultatul istoric de la Flushing Meadows. Răducanu a arătat până acum că stă perfect din punct de vedere mental, dar situația creată a fost una nouă și Emma nu a părut să o gestioneze cum trebuie. În plus, toți au vorbit despre un eventual duel cu idolul ei, Simona Halep, în turul 3, lucru care e posibil să îi fi afectat concentrarea. Învingătoarea de la US Open posibil să se fi văzut deja învingătoare cu sportiva din Belarus, concentrându-se mult mai puțin decât de obicei.
Un alt handicap al Emmei Răducanu e că aceasta nu s-a putut pregăti în liniște pentru Indian Wells. Ea nu a mai jucat vreun meci după US Open, dar acest lucru nu a reprezentat o problemă în sine. Semnele de întrebare vin de la faptul că britanica s-a transformat peste noapte într-un veritabil star, cu apariții numeroase pe covorul roșu la diferite evenimente și cu prezențe constante la posturile TV și radio din Regatul Unit. O rutină neobișnuită pentru ea care poate să o fi consumat enorm în plan psihic.
Încă adolescentă, Răducanu a participat la abia al 5-lea său turneu WTA, iar toate schimbările din ultima lună au derutat-o, fără îndoială. Ea are nevoie să se detașeze de toate responsabilitățile de super-star pentru a putea să continue la cel mai înalt nivel în tenis, cred jurnaliștii englezi.
În ceea ce o privește pe Simona Halep, aceasta va intra în arenă în această noapte (aproximativ la ora 1:00), pentru duelul din turul 3, cu Sasnovich. Dacă trece de sportiva din Belarus, românca va evolua împotriva învingătoarei din disputa Kvitova - Azarenka.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
IERI LA 11:44
Tenis
Simona Halep a revenit pe teren! Unde și cu cine se pregătește la o lună după ce a fost suspendată
24/11/2022 LA 11:26