Ocupantă a locului 198 WTA, Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Hamburg după ce a trecut de Dayana Yastremska, ocupantă a locului 38 WTA (principala favorită a turneului), cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 59 de minute de joc.
Pentru marele trofeu, Gabi Ruse se va duela pe zgura din Germania cu învingătoarea partidei dintre Niemeier și Petkovic. Venită din calificări, Gabi Ruse a trecut la Hamburg de Liang și Shinikova în calificări fără să cedeze vreun set, iar pe tabloul principal le-a învins pe Teichamnn, Zaja, Collins, iar azi pe Yastremska, cedând două seturi.
Melbourne Summer Set 1
Simona Halep, prima reacție după lecția de tenis predată Gabrielei Ruse la Melbourne: "Mi-a lipsit"
06/01/2022 LA 03:57

Ce a spus Gabriela Ruse după calificarea în finala de la Hamburg

"Sunt în stare de șoc acum! Ce să mai spun? Sunt foarte fericită, vreau să-i mulțumesc antrenorului, m-a suportat în fiecare zi. Vreau să mulțumesc și publicului, care m-a sprijinit în fiecare zi. Le mulțumesc și părinților mei, nu-mi găsesc cuvintele acum. Este incredibil ce mi se întâmplă acum.
După o lungă serie de accidentări, nu pot să cred că am ajuns până aici. Am avut multe luni în care n-am jucat, sunt extrem de fericită. Trebuie să mă relaxez acum, am crampe peste tot și vreau să le mulțumesc românilor care au venit aici să mă susțină", a spus Gabriela Ruse, după calificarea în finala de la Hamburg, potrivit Digi Sport.
Tenis
Emma Răducanu, victorie cu Gabriela Ruse în meciul demonstrativ de la Royal Albert Hall din Londra
28/11/2021 LA 15:15
Tenis
Gabriela Ruse – Emma Răducanu, meci pentru familia regală la Londra: "Am luat țuică și vișinată"
27/11/2021 LA 21:19