Pentru al doilea an la rând, tânăra jucătoare din Polonia și-a câștigat biletul pentru "săptămâna a doua" la Paris, calificându-se în optimile de finală, după o evoluție entuziasmantă în fața fostei semifinaliste de la Paris, Eugenie Bouchard, concretizată pe tabelă cu scorul de 6-3, 6-2.
Iga Swiatek s-a calificat în optimi fără set pierdut, confirmând excelenta evoluție de până acum în turneu și victoriile apăsate 6-1, 6-2 cu Marketa Vondrousova și 6-1, 6-4 cu Su-Wei Hsieh, în continuare urmând a o întâlni pe campioana din 2018, Simona Halep (pe care a înfruntat-o și anul trecut, tot în optimi la Roland Garros, românca cedându-i un singur game).

Iga Swiatek, comentariu savuros la aflarea posibilei viitoare adversare

Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM O ZI
Swiatek a cedat până acum în turneu doar 13 game-uri și arată o formă de joc de excepție. Totuși, tânăra sportivă din Polonia se teme de duelul cu dubla campioană de Grand Slam din România, Simona Halep. Anul trecut, Simona s-a impus în doar 45 de minute de joc, scor 6-1, 6-0. Anul acesta, Simo pare că nu are în plan să cedeze mai mult, judecând după evoluția din turul al treilea, acolo unde cu Anisimova, o jucătoare foarte bună, care cedase doar patru game-uri în meciurile din turul 1 și 2, a pierdut un singur game.
În interviul de după meci cu Barbara Schett, în cubul Eurosport, Swiatek a spus că are o singură așteptare de la meciul cu Halep: "Dacă voi juca iar împotriva Simonei Halep, atunci îmi doresc să fie meciul mai lung decât anul trecut. Am fost stresată în acel meci, emoționată, nu am jucat cel mai bun tenis al meu", a spus Iga Swiatek în cubul Eurosport.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Tenis
Simona Halep, dezvăluiri despre relația pe care o are cu Emma Răducanu: "Ne-am întâlnit, mi-a scris"
18/09/2021 LA 21:17
Tenis
Simona Halep, la egalitate cu Emma Răducanu! Americanii au publicat "clasamentul adevărului"
18/09/2021 LA 20:45