Rafael Nadal a demonstrat încă o dată că este cel mai mare jucător din istorie pe zgură. Ibericul l-a învins în 3 seturi pe Novak Djkovic în finala de la Roma, la capătul unui meci fantastic, în care ambii jucători s-au ridicat la un nivel foarte înalt.
După meci, Nadal a recunoscut că a avut parte și de noroc la turneul din capitala Italiei, referindu-se în special la meciul cu Denis Shapovalov din optimi, când canadianul a avut 2 mingi de meci.
"Am avut noroc în unele momente, mai ales împotriva lui Shapovalov. Dar cred că am făcut un turneu bun. Am jucat din ce în ce mai bine, găsindu-mi ritmul pe zgură. Este uimitor să câștig din nou aici. Am acest trofeu în mâini pentru a zecea oară. Este ceva imposibil de imaginat, dar s-a întâmplat.", a spus Nadal la final.
Australian Open
Mesajul impresionat al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 7 MINUTE

Rafael Nadal l-a egalat pe Djokovic la titlurile de Masters

Victoria de astăzi a fost a 36-a din cariera lui Nadal în finalele de Master. Astfel, ibericul l-a egalat chiar pe Novak Djokovic, care conducea în acest clasament.
"El Matador" a bifat a 5-a victorie consecutivă pe zgură contra lui Djokovic și a echilibrat scorul la meciurile directe, sârbul conducând acum cu 29-28.
De asemenea, prin a 10-a victorie de la Roma, Nadal mai bifează un turneu la care are cel puțin 10 titluri câștigate. după Roland Garros (13), Barcelona (12) și Monte Carlo (11), fiind și la acest capitol peste marii săi rivali din circuit.
Roger Federer are câte 10 titluri la Halle și Basel, în timp ce Novak Djokovic nu a câștigat niciun turneu de 10 ori în carieră. Sârbul are cele mai multe succese la Australian Open, unde a triumfat de 9 ori.
Australian Open
Nadal și Medvedev, tratați diferit la Australian Open. Rusul le bate obrazul organizatorilor
ACUM 6 ORE
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
IERI LA 00:34