Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a câștigat în această seară al șaselea titlu la Roma, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi, scor 6-0, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Acesta este primul titlu cucerit de Novak Djokovic în 2022.
Sârbul a avut un start de partidă fabulos, liderul mondial fiind atât de sigur pe el încât nu a cedat niciun game în primul set. În manșa secundă am avut parte într-adevăr de o bătălie pe cinste. Grecul a ajuns la un moment dat să conducă cu 5-2, dar Djokovic a rămas puternic și a reușit să împingă manșa în prelungiri. În tiebreak, Novak a demonstrat că e uiraș și a câștigat cu 7-5.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Duelul dintre Kyrgios și Tsitsipas încă produce ecouri! Tatăl australianului a răbufnit
IERI LA 13:41

Stefanos Tsitsipas, mesaj superb pentru Novak Djokovic, după finala de la Roma

"Novak, felicitări pentru victorie, ești o inspirație pentru mine și pentru toți jucătorii din circuit. Sper să ajung ca tine, sper să ajung într-o bună zi la nivelul tău, încerc să dau tot ce am mai bun în fiecare zi pentru asta. Țin minte că ne-am antrenat împreună pentru prima dată în Franța acum câțiva ani și pentru mine a fost grozav să împart terenul cu tine", a spus Tsitsipas la ceremonia de premiere.
Novak Djokovic a trecut la Roma de Aslan Karatsev, Stanislas Wawrinka, Felix Auger-Aliassime, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas, fără a ceda set. Acesta este cel de-al 38-lea titlu Masters cucerit de Novak Djokovic în carieră, un record absolut. Următorul este Rafael Nadal, cu 36.
Wimbledon
Hewitt a comentat "războiul" Kyrgios – Tsitsipas, de la Wimbledon: "Nick joacă excelent în haos!"
04/07/2022 LA 14:16
Wimbledon
Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios: "Circul aboslut s-a stabilit în tenis!"
04/07/2022 LA 11:05