Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic s-a convins: "Noua generație e aici"! Nole vede 2 mari favoriți la Roland Garros, dacă Nadal va lipsi

Nicu Savin

Publicat 17/05/2023 la 19:30 GMT+3

Novak Djokovic a fost învins de Holger Rune în sferturile de finală ale Mastersului de la Roma, iar sârbul a recunoscut superioritatea adversarului. Nole consideră că danezul poate emite pretenții la câștigarea trofeului la Roland Garros, așa cum se va întâmpla și cu Carlos Alcaraz. Totuși, Djokovic nu l-a uitat pe Nadal, spunând că turneul de la Paris va fi deschis doar dacă Rafa nu va juca.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic s-a oprit în sferturile de finală de la Roma, unde a fost învins în 3 seturi de Holger Rune, scor 2-6, 6-4, 2-6. Sârbul a avut multe momente de slăbiciune și nu s-a putut ridica decât rareori la nivelul adversarului. La conferința de presă de după meci, Nole a avorbit la superlativ despre Rune și a recunoscut că danezul a fost mai bun.
Djokovic a fost întrebat de jurnaliști dacă turneul de la Roland Garros este cel mai imprevizibil din ultimii 20 de ani, iar sârbul a avut un răspuns larg, dând de înțeles că Nadal va fi favorit dacă va putea juca la Paris, dar că Holger Rune și Carlos Alcaraz au deja nivelul de a se bate pentru trofeu.
"Depinde dacă Nadal joacă sau nu (n.r. zâmbește). Dar lângă el sunt Alcaraz și Rune, acești băieți sunt candidați la câștigarea titlului. Noua generație este deja aici. Alcaraz este numărul unu în lume de luni bune. Evident, a jucat un tenis incredibil. Cred că e bine pentru sportul nostru că avem fețe noi, e normal. O spunem de ani de zile, e ceva ceea ce ne-am așteptat să se întâmple. Eu personal încerc să rămân acolo cu toți. Sunt mulțumit de cariera mea de până acum și încă îmi este foame să continui.", a spus Djokovic, citat de puntodebreak.com.

Novak Djokovic nu este îngrijorat de forma sa înainte de Roland Garros

Rezultatele lui Djokovic pe zgură nu au fost deloc bune. Sârbul nu a reușit să treacă de sferturile de finală la niciunul dintre cele 3 turnee pe zgură la care a participat în acest an (Monte Carlo, Banja Luka și Roma), astfel că există semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a câștiga la Roland Garros. Nole crede însă că va fi pregătit și a insinuat că formatul 3 din 5 seturi îi este favorabil.
"Nu am nevoie de nimic altceva. Doar să mă antrenez și să mă pregătesc pentru cel mai important turneu pe zgură al sezonului.. Știu că pot juca întotdeauna mai bine. Cu siguranță, îmi doresc foarte mult să lucrez la anumite aspecte ale jocului meu, ale corpului meu și sper să ajung la 100%. Acesta este scopul. Întotdeauna îmi place să joc la un Grand Slam, împotriva oricui, pe orice suprafață, după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Vom vedea cum va fi.", a adăugat Djokovic.
Începând de lunea viitoare, Djokovic va pierde statutul de lider mondial în fața lui Carlos Alcaraz, dar ar putea coborî până pe poziția a 3-a, dacă Daniil Medvedev se va impune la Roma. Locul doi ATP este foarte important în perspectiva Roland Garros-ului, deoarece jucătorul în cauză nu va fi pe aceeași jumătate de tablou cu Alcaraz.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo