Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roddick crede că Djokovic s-a supărat degeaba, după ce Norrie l-a luat la țintă:"Poate face ce vrea"

Nicu Savin

Publicat 17/05/2023 la 14:28 GMT+3

Andy Roddick a comentat incidentul din meciul Novak Djokovic - Cameron Norrie, din optimile de finală de la Roma. Sârbul a fost extem de vehement, după ce adversarul l-a lovit cu mingea în timpul unui punct la care reununțase deja, întorcându-se cu spatele. Americanul crede că Djokovic s-a supărat degeaba, deoarece Norrie nu a încălcat nicio regulă.

Djokovic, privire "ucigătoare" pentru Norrie, la Roma! Sârbul, lovit în plin de un smash

Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în sferturile de finală de la Roma, după ce a trecut cu 6-3, 6-4 de Cameron Norrie. Partida a fost una plină de tensiune, alimentată în special de un gest considerat nesportiv al britanicului.
În timpul unui punct spectaculos, Djokovic a trimis o minge înaltă în apropierea fileului și și-a dat seama imediat că nu mai are nicio șansă. Nole s-a întors cu spatele, dar s-a trezit lovit în picior de mingea trimisă cu forță de Norrie. Englezul și-a cerut scuze, dar Djokovic nu a trecut peste incident.

picture

Djokovic, privire "ucigătoare" pentru Norrie, la Roma! Sârbul, lovit în plin de un smash

Djokovic nu are motive să fie supărat pe Norrie, consideră Andy Roddick

La finalul partidei, Nole a dat mâna cu adversarul său, dar nu l-a privit în ochi, iar la conferința de presă a avut un discurs tranșant, spunând că gestul lui Norrie a fost total lipsit de fair-play. Episodul a făcut valuri în lumea tenisului, iar Andy Roddick a comentat și el ce s-a întâmplat la Foro Italico.
Americanul este de părere că supărarea lui Djokovic nu este deloc justificată, deoarece Norrie nu a încălcat nicio regulă a jocului.
"Norrie are tot dreptul să facă ce vrea și lui Novak are tot dreptul să nu-i placă. Nu a încălcat nicio regulă. Am avut probleme pentru că îi critic pe unii jucători pentru că își iau puțin prea des pauze medicale. Novak a spus că s-a uitat la reluare și a spus că poate Norrie nu l-a văzut că s-a întors cu spatele. Așa că Novak înțelegecă poți lovi o minge acolo unde nu ar trebui.
Dar asta nu contează. Norrie poate face ce vrea, lui Novak poate să nu-i placă, dar trebuie să ne spălăm pe mâini și să mergem mai departe. Novak a câștigat și totul s-a terminat. Sau rămânem supărați din cauza asta, ceea ce nu are deloc sens. Nu a încălcat nicio regulă, evident că încerca să facă ceva pentru că jocul nu-i mergea. Așa că a încercat să schimbe dinamica meciului. Novak este mult prea experimentat, l-a văzut de prea multe ori. O să dai vina pe un tip că a încercat? Nu trebuie să fii de acord cu asemenea lovituri, dar Norrie încerca să schimbe ceva și s-a ajuns la asta", a spus Roddick, citat de tennisuptodate.com.
Djokovic joacă azi în sferturile de finală ale Mastersului de la Roma, contra lui Holger Rune. Sârbul este obligat să ajungă în finală la Foro Italico pentru a fi sigur de poziția a 2-a în clasamentul ATP înainte de Roland Garros. Dacă va pierde cu Rune sau în semifinale, iar Medvedev va câștiga trofeul, Djokovic va coborî pe locul 3 mondial și s-ar putea regăsi pe aceeași parte de tabloul cu Alcaraz, la Paris.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo