Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rune "a prins aripi" după victoria cu Novak Djokovic de la Roma! "Vreau să câștig un Grand Slam în 2023"

Dani Morar

Actualizat 17/05/2023 la 21:37 GMT+3

Holger Rune a obținut o victorie extrem de importantă în fața lui Novak Djokovic, care îi oferă un plus de încredere înainte de debutul la Roland Garros. Danezul a dovedit acest lucru și în declarațiile de după calificarea în semifinale la Roma, dezvăluind că marele obiectiv pentru 2023 este cucerirea unui Grand Slam.

Rezumatul partidei Holger Rune - Novak Djokovic, de la Roma, câștigată de danez în 3 seturi

Holger Rune l-a învins pe Novak Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, la capătul unui meci plin de tensiune, în sferturile de la Roma. Sârbul crede căștafeta va fi predată curând celor mai tineri, însă nu renunță la visul de a deveni jucătorul cu cele mai multe Grand Slam-uri din istorie. De cealaltă parte, danezul caută primul său trofeu de acest gen din palmares, pe care este hotărât să-l obțină în 2023, recunoscând că victoria în fața lui Nole i-a adus un mare plus de încredere.
"Este o victorie mare pentru mine. Am reușit să îl înving și la Paris anul trecut, dar fiecare meci e o mare provocare atunci când joc împotriva lui Novak. Este unul dintre cei mai buni jucători din tenis.
Am știut că trebuie să fiu la nivel maxim, după cum am spus și ieri. Sunt super mândru de mine și mă bucur de fiecare moment aici. Vreau să rămân umil. Încă mai am multe de atins. Cred că întotdeauna trebuie să rămânem umili.
Cred că ssunt și sper ca oamenii să mă vadă în acest fel. Sunt un luptător pe teren și las totul deoaparte atunci când joc. Sunt foarte mândru de victoria de azi. Trebuie să trag din greu și să joc cel mai bun tenis.
Toate laudele pentru Novak. Sunt un mare fan al lui. Mă inspiră și îi doresc toate cele bune. Atunci când reușește să joace la cel mai bun nivel nimic nu poate sta împotriva lui. Pune multă presiune pe tine și nu te lasă să te apropii de el. Am reușit totuși niște lovituri bune și am rămas puternic. Asta a fost cel mai important.
Vreau să câștig un Grand Slam anul acesta. Evident, sper să reușesc acest lucru la Roland Garros. Dacă nu, sper să reușesc la oricare din celelalte două Grand Slam-uri", a declarat Rune, citat de atptour.com.
Citește și:

Novak Djokovic, elogii pentru Holger Rune, după ce danezul s-a calificat în semifinale la Roma

La conferința de presă de după meci, Djokovic a pus evoluția sa mai puțin reușită pe seama condițiilor lente de la Roma. Totuși, sârbul nu i-a luat din merite învingătorului, spune despre el că este un jucător complet și a meritat victoria din plin.
"Zilele acestea au fost condiții mai lente. Cred că este probabil cel mai rece și mai umed turneu pe care l-am jucat vreodată aici, la Roma. Chiar nu-mi amintesc să fi plouat atâtea zile la rând. Evident, în astfel de condiții, este foarte greu să lovești mingea așa cum își dorești. El este foarte, foarte rapid și are o mare răbdare. E un jucător foarte talentat, dinamic și complet. Azi a fost mai bun. A jucat prea bine în cea mai mare parte a jocului. Am început prost setul al treilea și acolo s-a decis meciul. Și-a controlat nervii și a meritat să câștige", a spus Djokovic.
Rugat să-i spună ce sfat i-ar putea da lui Rune, Nole a avut o replică savuroasă: "O să-i cer un sfat probabil! M-a bătut de două ori, așa că nu am niciun sfat pentru el. Se descurcă foarte bine".
Succesul de azi a fost al doilea consecutiv obținut de Rune contra lui Djokovic, după cel din finala Mastersului de la Paris din 2022. Pentru un loc în finala de la Foro Italico, danezul se va duela cu învingătorul partidei Casper Ruud - Francisco Cerundolo.
Pentru Djokovic, acest eșec poate avea urmări severe în perspectiva Grand Slam-ului de la Roland Garros. Dacă Daniil Medvedev va câștiga la Roma îl va depăși pe sârb în ierarhia ATP și Nole va fi cap de serie 3 la Paris, ceea ce înseamnă că ar putea fi pe aceeași parte de tablou cu Carlos Alcaraz.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo