Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un analist, despre faza în care Norrie l-a lovit pe Djokovic cu un smash: "Știi unde e adversarul. Probabil va regreta"

Andrei Nicolae

Publicat 16/05/2023 la 21:45 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile Masters-ului de la Roma după ce l-a învins pe Cameron Norrie, scor 6-3, 6-4. Partida dintre cei doi nu a fost lipsită de momente tensionate, cel mai important fiind cel în care britanicul l-a lovit pe Nole cu un smash, după care sârbul i-a aruncat o privire tăioasă. Momentul a fost analizat și de un analist sportiv, fost jucător în circuit.

Djokovic, privire "ucigătoare" pentru Norrie, la Roma! Sârbul, lovit în plin de un smash

Faza din cadrul optimilor de finală dintre Nole și Norrie a început să ia amploare, mai ales după reacțiile sârbului. În al patrulea game al setului secund, Norrie a făcut break pentru a restabili egalitatea, dar a trimis cu putere un smash în picioarele lui Djokovic, deși avea o mulțime de alte posibilități de a câștiga punctul trimițând smash-ul pe lângă sârb.
Mark Petchey, fost jucător de tenis în Top 100 ATP și actual analist sportiv, a comentat faza devenită virală și îi dă dreptate lui Djokovic în situația dată. Fostul tenismen crede că gestul lui Norrie din setul al doilea nu a fost deloc necesar și mai mult decât atât, că cel mai probabil nu a fost din greșeală.
"Unii ar spune că Novak nu ar fi trebuit să își întoarcă spatele. Dar să fiu sincer, în tenis este un semn prin care arăți că ai renunțat la punct. Poți să plasezi mingea oriunde vrei. Știu că se uita la minge Cam, dar ca jucător de tenis știi unde este adversarul în acel moment. Probabil va regreta puțin pentru că a făcut asta, dar în febra momentului probabil a vrut punctul atât de mult încât a fost distras. Din punctul meu de vedere, nu cred că era necesar", a declarat Petchey, potrivit WeLoveTennis.
Citește și:

DJOKOVIC NU L-A IERTAT PE NORRIE. CE A SPUS DESPRE BRITANIC LA CONFERINȚA DE PRESĂ

Nole nu a trecut cu vederea gestul lui Norrie, motiv pentru care sârbul nici nu s-a uitat la britanic la finalul partidei. Djokovic a vorbit în cadrul conferinței de presă despre momentul din joc și la fel ca și Petchey crede că Norrie l-a văzut unde se afla pe teren.
"M-am uitat la reluare când m-a lovit. M-a văzut periferic, pentru mine punctul era terminat... De asta m-am și întors cu spatele la fileu, știam că e gata punctul pentru mine. El poate face asta, e regulamentar, poate să ceară timeout medical înainte ca eu să servesc, poate țipa în fața mea, nu e interzis de regulament, dar nu e fairplay.
Sunt lucruri pe care noi jucătorii le știm, toți din vestiar știm că unele lucruri nu sunt fairplay. Nu se aplică așa ceva pe teren. Îl cunosc de mult timp, este un tip de treabă. Nu înțeleg acest comportament, dar așa stau lucrurile. Tenisul nu e un sport corect tot timpul. El a ales să se comporte așa, eu doar am răspuns. Nu voi permite nimănui să mă trateze așa pe teren, voi răspunde. Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren. Mergem mai departe", a spus Djokovic la conferința de după meciul cu Norrie.
Favoritul numărul unu al competiției va da piept cu Holger Rune în sferturile de la Roma, într-o partidă ce se anunță foarte interesantă.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo