De MARIAN URSESCU
România va întâlni Polonia în Billie Jean Cup pe 15-16 aprilie, la Radom. Deși era convocată pentru această dispută de căpitanul nejucător Horia Tecău, Gabriela Ruse a trebuit să declare forfaite în ultima clipă.
Într-o postare pe Twitter, locul 55 mondial a dezvăluit problemele prin care a trecut în ultimul timp.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
"M-am luptat cu o pneumonie virală după ce am suferit de COVID 19 pe toată perioada lunii februarie. În Dubai am jucat sub tratament cu antibiotic. Nu am vrut niciodată să renunț, am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a concura la turneele din SUA", a scris Ruse.
În luna februarie, la Dubai Duty Free, ea a furnizat o mare supriză, eliminând-o în turul 1 pe a treia favorită, Paula Badosa. A pierdut apoi în turul 2 la Simona Halep.

"M-am simțit fără energie, lipsită de puteri"

A ajuns la turneele din SUA. La Miami, a acces din nou în turul 2, după victoria la croata Konjuh. A fost învinsă imediat de kazaha Râbakina.
Apoi, la Charleston, a pierdut în primul meci, categoric, la Hailey Baptiste: 3-6, 0-6. Gabriela Ruse a explicat.
”Am simțit efectele unei boli de lungă durată. În timpul turneului de la Miami am început să mă simt mai bine, deși mă luptam să trec de turul 2. La Charleston din nou m-am simțit lentă, fără energie și fără putere. Investigații mai amănunțite au scos la iveală o inflamație a inimii!”, a dezvăluit Gabi.

Retragerea cu inima frântă

”Corpul meu are nevoie de odihnă și de o reîntoarcere treptată. A trebuit să iau decizia foarte dificilă de a mă retrage de la Billie Jean Cup și de a sta pe margine următoarele două săptămâni. Această competiție are un rol special în inima mea și întotdfeauna a fost un sentiment extraordinar să joc pentru țara mea. Abia aștept să mă întorc mai puternică decât niciodată. Sper să ne vedem curând!”, a adăugat jucătoarea română.
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
17/05/2022 LA 11:23
Internazionali BNL d'Italia
Gabriela Ruse, eliminată în turul 2 la Roma! Românca, doar 3 game-uri cu liderul mondial
11/05/2022 LA 14:18