Getty Images

Irina Begu zâmbește după doi ani și jumătate! Victorie mare în finala de la Cairo

Irina Begu zâmbește după doi ani și jumătate! Victorie mare în finala de la Cairo

16/02/2020 la 20:19Actualizare 16/02/2020 la 20:23

După doi ani și jumătate, Irina Begu zâmbește din nou. Bucureșteanca s-a impus în finala turneului ITF de la Cairo, după ce a trecut cu 7-5, 3-6, 6-2 de Lesia Tsurneko (Ucraina, 129 WTA).

Românca a fost de neoprit la Cairo, dovedind de fiecare dată că are nervii tari, în momentele cheie. Așa s-a întâmplat în primul tur, cu Marta Kostyuk, când a avut nevoie de decisiv, și la fel s-a întâmplat și în sferturi și semifinale, când de asemenea Irina a închis partidele după trei seturi.

Dar marea încercare era reprezentată de finala contra Lesiei Tsurenko, o sportivă care părea din altă categorie față de adversarele de până acum. Bucureșteanca a început perfect, adjudecându-și primul set, dar în manșa secundă nu a mai fost la fel de agresivă și, deși a recuperat breakul pierdut în debut, a cedat la 3.

În decisiv, Begu a pierdut pe propriul serviciu, în debut, dar de la 2-2 s-a dezlănțuit, câștigând game după game pentru o victorie superbă.

A fost primul turneu adjudecat de Irina din vara lui 2017, când se impunea în finala de la București (după 6-3, 7-5 cu Julia Goerges). În total, bucureșteanca a cucerit 16 titluri, 12 dintre ele în circuitul ITF.

3-1 era scorul întâlnirilor directe dintre Tsurenko și Begu, înaintea confruntării de azi. Singura victorie a româncei venise în 2015, la Wimbledon, după set decisiv.