Săptămâna perfectă a româncelor a fost încheiată excelent de Irina Begu, care nu mai câștigase un turneu din 2017. După ce Jaqueline Cristian s-a impus la Trnava, în Slovacia, Begu a reușit victoria într-un turneu mult mai bine cotat (premii totale de 100.000 de euro).
Românca a fost de neoprit la Cairo, dovedind de fiecare dată că are nervii tari, în momentele cheie. Așa s-a întâmplat în primul tur, cu Marta Kostyuk, când a avut nevoie de decisiv, și la fel s-a întâmplat și în sferturi și semifinale, când de asemenea Irina a închis partidele după trei seturi.
Dar marea încercare era reprezentată de finala contra Lesiei Tsurenko, o sportivă care părea din altă categorie față de adversarele de până acum. Bucureșteanca a început perfect, adjudecându-și primul set, dar în manșa secundă nu a mai fost la fel de agresivă și, deși a recuperat breakul pierdut în debut, a cedat la 3.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 3 ORE
În decisiv, Begu a pierdut pe propriul serviciu, în debut, dar de la 2-2 s-a dezlănțuit, câștigând game după game pentru o victorie superbă.
A fost primul turneu adjudecat de Irina din vara lui 2017, când se impunea în finala de la București (după 6-3, 7-5 cu Julia Goerges). În total, bucureșteanca a cucerit 16 titluri, 12 dintre ele în circuitul ITF.
3-1 era scorul întâlnirilor directe dintre Tsurenko și Begu, înaintea confruntării de azi. Singura victorie a româncei venise în 2015, la Wimbledon, după set decisiv.
Australian Open
Ce superstiție are Simona Halep la Australian Open 2022. Cum vrea să joace din nou finala
ACUM 3 ORE
Australian Open
Câte poziții urcă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după calificarea în optimile Australian Open
ACUM 3 ORE