Matteo Berrettini spune că al său compatriot, Jannik Sinner, joacă tenis precum "o mașinărie" și l-a descris ca fiind și mai agresiv decât Novak Djokovic, liderul mondial din ATP. Nu este prima dată când tânărul italian este comparat cu Nole. Sinner, în vârstă de 19 ani, a pătruns deja în Top 20 ATP și ocupă în prezent poziția a 18-a, iar de curând a și primit câteva sfaturi de la Djokovic.
Sinner este unul dintre cei patru italieni aflați în Top 50 ATP în prezent. Matteo Berrettini este primul dintre reprezentanții Italiei, pe locul 10 ATP. Grupul este completat de Fabio Fognini și Lorenzo Sonego, aflați pe locul 28 ATP, respectiv 32 ATP. Un alt tânăr italian, Lorenzo Musetti, cu doar șapte luni mai tânăr decât Sinner, începe și el să-și spună cuvântul din ce în ce mai des în circuitul mondial de tenis.

Berrettini crede că Jannik Sinner este mai agresiv decât Novak Djokovic

Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
"Tenisul meu este bazat pe serviciu și variație. Eu folosesc mai mult slice, o minge mai scurtă. Jannik Sinner este mai degrabă o mașinărie. Aș vrea să spun monocord, dar nu e definiția potrivită. Jannik joacă asemănător cu Djokovic, dar e mai agresiv decât Nole. Încearcă mereu să joace mai mult punctele.
În opinia mea, cea mai bună lovitură a lui este lovitura de rever. El se mișcă pe teren foarte bine și încearcă să fie agresiv chiar și când adversarii lui forțează. Suntem doi tenismeni foarte diferiți, dar amândoi avem o agresivitate care ne caracterizează. Va ajunge mare", a spus Matteo Berrettini pentru SuperTennis.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34