În primul tur al calificărilor de la Roland Garros, Jaqueline Cristian (167 WTA) s-a impus, 6-2, 7-6(4), în fața Janei Cepelova, din Slovacia, la debutul său absolut în competiția senioarelor de la French Open. "Mă bucur foarte mult că am spart gheața la Roland Garros și am reușit să câștig primul meci la un Grand Slam. Am făcut un meci foarte bun, destul de strâns pe final, dar chiar am jucat bine! Sunt fericită cu primul meci, mai ales în condițiile astea, pentru că este destul de greuț", a declarat Jaqueline Cristian pentru Eurosport.
Jaqueline speră și într-o primă calificare pe tabloul principal la un Grand Slam, însă pentru moment se bucură că urmează o zi de pauză, după duelul de 90 de minute cu Cepelova.
"Trebuie să fim foarte atente, cu măști, cu dezinfectarea mâinilor – tot timpul. Nu putem să stăm prea mult la bază, acces la vestiare nu am avut decât înainte de meci. N-avem voie să ieșim din camere, e un pic stresant, pentru că te gândești că virusul poate fi peste tot și, până la urmă, e mult mai importantă sănătatea decât un meci", explică Jaqueline pentru Eurosport.
Roland-Garros
Favoritele au căzut pe capete la Roland Garros! Premieră istorică la Grand Slam-ulm parizian
ACUM O ORĂ
"Dar, odată ce ești aici, bineînțeles că îți dorești să faci un meci cât mai bun și un rezultat cât mai bun. Ești atent, te adaptezi condițiilor, care sunt aceleași pentru toată lumea. În acest moment, mă bucur foarte mult pentru victoria de astăzi, mă bucur și că am o zi liberă între meciuri, pentru că a fost un meci greuț, un meci fizic. Per total, sunt fericită cu rezultatul și cu prima zi de aici", a tras concluzia Jaqueline Cristian.

Jaqueline Cristian, fericită după prima victorie într-un Grand Slam. Cu cine joacă mai departe

Bucureșteanca în vârstă de 22 de ani urmează să o înfrunte în turul secund al calificărilor pe favorita opt a tabloului, Nadia Podoroska (Argentina. învingătoare cu dublu 6-2 în fața polonezei Magdalena Frech).
La începutul acestui an, Jaqueline Cristian a strălucit în meciul său de debut în Fed Cup, dintre România și Rusia, obținând prima victorie a carierei în fața unei sportive din Top 40 WTA, 7-5, 6-3 în faţa Veronikăi Kudermetova (38 WTA). O săptămână mai târziu, a valorificat plusul de încredere dobândit în Fed Cup și a câștigat un titlu ITF, la Trnava - al zecelea al carierei. Tot prin startul de an foarte bun, Jaqueline Cristian și-a asigurat și debutul în Top 200 WTA.
Roland-Garros
David Goffin - Hubert Hurkacz - Roland-Garros
ACUM 2 ORE