Clasată în afara Top 150 WTA, pe poziția 197 WTA, Jaqueline Cristian a surprins pe toată lumea cu evoluția din Fed Cup. Născută la București, pe 5 iunie 1998, Jaqueline Cristian a uimit o bună bucată a publicului român iubitor de sportul alb încă de la Bucharest Open, în urmă cu câțiva ani. Cel mai tare duel al carierei ei până azi fusese o partidă disputată împotriva Irinei Begu, când aceasta din urmă era pe locul 58 WTA. Astfel, Jaq avea o singură victorie în fața unei adversare de Top 100 WTA.
Azi, Jaqueline Cristian (197 WTA) a produs surpriza la Fed Cup. Jucătoarea în vârstă de 21 de ani a înlocuit-o pe Gabriela Ruse (166 WTA) în meciul al patrulea și a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (38 WTA), în două seturi, scor 7-5, 6-3, restabilind egalitatea în duelul România - Rusia, 2-2. Deși a început timorată meciul contra rusoaicei, publicul i-a dat parcă aripi sportivei noastre.
https://i.eurosport.com/2020/02/08/2771591.jpg
Fed Cup
Simona Halep a vorbit despre înfrângerea României cu Rusia din Fed Cup: "Sunt capabile, puternice"
13/02/2020 LA 07:15
Kudermetova a luat primele două game-uri. Jaqueline s-a apropiat, dar adversara sa a continuat să fie în avantaj, 4-5 la game-uri, iar rusoaica a servit pentru a câștiga setul. Jaqueline a reușit break-ul, a dus scorul la 5-5, apoi a câștigat alte două game-uri la rând și primul set a fost al ei, 7-5, după 51 de minute de joc. În setul al doilea, românca a ținut-o la distanță pe rusoaică. A fost 4-1 la game-uri pentru Jaqueline. Kudermetova a mai redus din diferență, însă sportiva care a înlocuit-o pe Gabriela Ruse s-a impus și în setul secund, 6-3, și a câștigat meciul.

Jaqueline Cristian, antrenamente la academia lui Nick Bollettieri

Jaq s-a pregătit la academia lui Nick Nollettieri și a mărturisit într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani că a vorbit des cu legendarul antrenor american: "Vorbesc aproape zilnic cu Nick, atunci când suntem amândoi în academie. Fac chiar și antrenamente cu el, de la ora 6 dimineața, de 2-3 ori pe săptămână. Mă ajută foarte mult. Mereu îmi spune să muncesc cât pot de mult pentru că am potențial și talent, dar fără muncă nu se poate. Mereu mă ajută când am nevoie de ceva, este un om incredibil. Mă bucur că îl cunosc și că are încredere în mine. Până la urmă, el a lucrat cu toți marii tenismeni ai lumii și are un ochi incredibil. Nu prea s-a înșelat cu vreun jucător până acum. Acest lucru îmi dă o încredere și o motivație enormă atunci când vorbește cu mine, pe teren sau la antrenament", spunea Jaq pentru ProSport în 2015.
Jaqueline a vorbit la acea vreme și despre aspectul pe care l-ar lua din jocul Simonei Halep: "Din jocul Simonei sunt multe de luat. Cel mai mult mi-ar plăcea să mă pot mișca la fel de bine în teren, așa cum o face ea. Este mereu pregătită și foarte rar o surpinde o minge. Nu renunță nicio clipă să alerge după ea".
Care este obiectivul ei în tenis? "Să ajung cât de sus pot. Cel mai înalt obiectiv este Top 10 WTA, dar până acolo este multă muncă și mulți pași de urmat. Dintre jucătoarele din România, aș vrea să fac o combinație între jocul de picioare al Simonei, determinarea Monicăi și calmul Irinei. Ar fi perfect".

Cine este idolul eroinei din Fed Cup

Jaqueline Cristian a început să joace tenis încă de la 4 ani și a crescut admirând-o pe Maria Sharapova, visând să ajungă într-o zi la nivelul campioanei din Rusia. "Nu mai voiam să merg la școală, doar să stau pe teren toată ziua”, spunea Jaqueline. Ironic sau nu, Jaqueline a obținut prima mare victorie a carierei chiar împotriva Rusiei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fed Cup
Ekaterina Alexandrova, despre atmosfera creată de fanii români în Fed Cup: "Toată lumea urla"
12/02/2020 LA 12:12
Fed Cup
Decizia Simonei Halep după ce România și-a aflat următoarea adversară din Fed Cup
12/02/2020 LA 09:48