Kim Clijsters va purta la New York haine produse de o firmă ce își are sediul chiar în metropola americană, produse de Marguerite Wade, sub semnătura "Full Court Sport".
Revenirea belgiencei pe teren în 2020, după mai bine de șapte ani de la a doua sa retragere din tenis, a aprins imaginația fanilor, însă Clijsters a întâmpinat multe dificultăți. Din cauza acccidentărilor, a fost nevoită să renunțe la Australian Open și întreg circuitul australian, nemaiapucând, astfel, să joace decât două turnee, la Dubai și Monterrey, unde a fost învinsă de fiecare dată în minimum de seturi, de Garbine Muguruza și Johanna Konta.

Clijsters, spre "Full Court Sport", de la Fila

Mutua Madrid Open
Andy Murray, OUT de la Madrid! Britanicul s-a retras chiar înainte de meci! Djokovic e în sferturi
05/05/2022 LA 09:33
Aproape întreaga sa carieră, Kim Clijsters a jucat în echipament Fila. Acesta a fost, în 1999, primul contract de echipament sportiv semnat de carismatica sportivă din Belgia, după ce primele meciuri din acel an la profesioniste le-a jucat în haine produse Nike, fără a fi însă sub contract cu americanii.
  • Potrivit unei analize semnate de site-ul "Score and Change", orientat spre aspectul de business al sportului, Fila era și la începutul acestui an pe podiumul celor mai prezente branduri producătoare de echipament sportiv în Top 30 WTA, după Nike (43% dintre sportive sub contract) și la egalitate cu Adidas (14%).
Kim Clijsters își pregătește acum revenirea pe teren alături de un brand independent, lansat abia în 2014, la doi ani după ultimul meci jucat de Clijsters într-un turneu de Mare Șlem.
Inițial, Clijsters și-ar fi dorit să joace și la Western & Southern Open, în această săptămână, însă o accidentareabdominală a forțat-o să își prelungească pauza, cu gândul la US Open, acolo unde va evolua și la simplu, dar și la dublu (va face pereche cu o americancă de doar 18 ani, Hailey Baptiste).

"Admir aceste femei"

"Full Court Sport" este un brand care nu a pătruns până acum pe scena mare a tenisului, deși produsele sale sunt create special pentru sportul-alb. Marguerite Wade li se adresează exlcusiv femeilor, fiind la rândul său pasionată și practicantă de tenis. Wade le consideră idolii săi pe Billie Jean King și pe Althea Gibson (prima jucătoare afro-americană care a câștigat un titlu de Mare Șlem), iar în 2014 a pornit pe cont propriu în această industrie, cu o linie specială pentru tenis.
"Admir femeile care îndrăznesc să fie diferite și își urmează propriul drum. Din momentul în care am întâlnit-o pe Marguerite și am făcut cunoștință cu <<Full Court Sport>>, am știut că ne potrivim", a scris Kim Clijsters pe rețelele de socializare.

Andy Murray, alegere surprinzătoare sezonul trecut

În ianuarie 2019, după 20 de luni în care fusese chinuit de accidentări la șold, Andy Murray, fost număr unu mondial ATP, surprindea și el când s-a orientat câtre un producător de echipament sportiv britanic necunoscut pentru tenis – Castore.
Britanicul avea să își anunțe iminenta retragere chiar la turneul la care purta în premieră echipamentul Castore - Australian Open, însă ulterior a revenit asupra deciziei, iar acum a reușit la Masters-ul din această săptămână prima sa victorie în fața unui jucător din Top 10 ATP din mai 2017 încoace.
Kim Clijsters a fost mereu selectivă cu brandurile cu care și-a asociat imaginea. Belgianca a transmis, ferm, că nu va accepta niciodată o colaborare cu o firmă care promovează produse pe care nu le consideră sănătoase sau pe care nu le consideră potrivite pentru copii – de exemplu.
  • Sportiva în vârstă de 37 de ani are în palmares patru titluri de Mare Șlem la simplu (US Open 2005, 2009 și 2010, Australian Open 2011) și alte două astfel de trofee la dublu (Roland Garros și Wimbledon în 2003).
Tenis
Andy Murray aplaudă condamnarea la închisoare a lui Boris Becker: "Am 0 simpatie pentru el!"
02/05/2022 LA 13:16
Tenis
Andy Murray s-a răzgândit, nu mai sare peste sezonul de zgură! La ce turneu va juca britanicul
20/04/2022 LA 14:34