În vârstă de 27 de ani, Aslan Karatsev a "explodat" anul acesta, deși nu mulți ar fi pariat pe el. A făcut semifinală la Australian Open, a câștigat turneul de la Dubai și a fost învins cu greu în finală, la Belgrad, după ce în penultimul act l-a învins pe numărul unu mondial, Novak Djokovic. "Jos pălăria în fața lui", a spus sârbul după duelul de sâmbătă, unul în care Karatsev a salvat nu mai puțin de 23 de mingi de break.
Chiar dacă e de aceeași vârstă cu Dominic Thiem, care se chinuie de ani buni să cucerească un titlu major (a reușit, în final, la US Open 2020), Aslan Karatsev face de abia anul acesta valuri în circuitul mondial de tenis, la 27 de ani. Cu un an în urmă, rusul era clasat pe locul 253 ATP și nu fusese niciodată pe tabloul principal al unui turneu major. Acum, el e foarte apropae să pătrundă în Top 20 ATP, alături de cei mai buni jucători de tenis ai lumii.

Aslan Karatsev, jucătorul care nu se oprește din a surprinde

Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic, victorie la debutul de la Roma! Nole, succes expeditiv în fața lui Aslan Karatsev
10/05/2022 LA 15:26
Fanii sportului alb au fost luați prin surprindere de evoluțiile excelente ale rusului, însă Karatsev spune că nu este nimic neașteptat la rezultatele pe care le-a obținut de la începutul lui 2021 până în prezent, asta pentru că ascensiunea lui a fost oprită de o accidentare gravă: "Nu e ca și cum totul se întâmplă acum, în spatele a tuturor acestor performanțe stă multă muncă. Am avut câteva accidentări și câteva probleme în trecut, dar acum fac treabă bună alături de antrenorul meu. Mă pregătesc de doi ani și jumătate și iată că răsplata a venit în 2021", a spus Karatsev la Belgrad.
"Nimic nu vine pe neașteptate. Tot ce am azi e pentru că am muncit enorm în fiecare zi. E un proces foarte lung care cere răbdare. Trebuie să fii acolo zi de zi și să te antrenezi ca un nebun. Atât fizic, cât și mental, trebuie să țintești să ajungi la nivel maxim. Nimic din ce am nu a venit pe gratis în direcția mea", a mai completat rusul.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121602.jpg
US Open
Karatsev, OUT de la US Open 2021 în turul 3! Un puști american a produs surpriza! Next: Djokovic
05/09/2021 LA 00:20
US Open
Rusul Aslan Karatsev, performerul zilei la US Open. Cum a supraviețuit unui meci de aproape 5 ore
03/09/2021 LA 03:05