Cea de-a patra ediție a Laver Cup va debuta vineri, pe 24 septembrie, la Boston, în Massachusetts. Evenimentul este găzduit în Statele Unite ale Americii pentru a doua oară de la înființarea competiției în 2017. În cadrul acestui eveniment se înfruntă tenismeni din echipa Europei cu jucători din "Restul Lumii".

Laver Cup se vede în direct pe Eurosport! Prezentarea "Team Europe"

Roger Federer, principalul ambasador al acestei competiții, a preconizat deja cum va arăta lupta dintre cele două echipe și cine va triumfa. Elvețianul este de părere că echipa Europei va câștiga din nou, pentru a patra oară la rând, întrecerea demonstrativă. FedEx a precizat că în proba de simplu, echipa Europei va reuși cel mai probabil să obțină victorii clare, dar că la dublu se vor da bătălii pe muchie de cuțit.
Tenis
Nick Kyrgios, declarație tranșantă privind GOAT-ul din tenis: "El e cel mai mare! Are o aură aparte"
18/10/2021 LA 16:05

Ce crede Roger Federer că se va întâmpla anul acesta la Laver Cup

"Cred că echipa Europei este din nou mare favorită. Să-i ai în echipă pe Alexander Zverev, campionul olimpic și pe campionul de la US Open, Daniil Medvedev, este un mare avantaj pentru noi, mai ales în proba de simplu. Cred că la dublu, în interior, totul este posibil. Probabil că vom avea parte de câteva meciuri strânse la dublu. La simplu avem un avantaj clar, dar și ei au mulți jucători tineri, așa că și ei au o șansă importantă anul acesta", a spus Roger Federer.
Din echipa Europei fac parte Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Matteo Berrettini și Casper Ruud. Pentru Resul Lumii vor evolua Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, Diego Schwartzman, Reilly Opelka, John Isner și Nick Kyrgios. Pe hârtie, Team Europe este clar favorită, toți cei șase membri ai echipei clasându-se în prezent în Top 10 ATP. În plus, cel mai bine clasat jucător al echipei reprezentând Restul Lumii este mai slab clasat decât cel mai slab clasat jucător al echipei Europei.

Laver Cup se vede în direct pe Eurosport! Prezentarea "Team World"

În Team Europe regăsim un titlu de Grand Slam, trei titluri la Turneul Campionilor și 10 trofee Masters 1000. De partea cealaltă, în cadrul Team World, doar John Isner are un titlu Masters 1000. Echipa Europei a câștigat toate cele trei ediții ale evenimentului de până acum, dar două dintre ele au fost decise la limită. Team World va căuta să pună capăt acestei serii impresionante și să obțină prima victorie în cadrul Laver Cup, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/09/22/3224696.jpg
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28