Cea de-a patra ediție a Laver Cup va debuta vineri, pe 24 septembrie, la Boston, în Massachusetts. Evenimentul este găzduit în Statele Unite ale Americii pentru a doua oară de la înființarea competiției în 2017. În cadrul acestui eveniment se înfruntă tenismeni din echipa Europei cu jucători din "Restul Lumii".
Prima ediție a turneului a avut loc în 2017 la Praga, în Cehia (echipa Europei s-a impus cu 15-9), iar a doua ediție a avut loc la Chicago (echipa Europei s-a impus cu 13-8). Ultima ediție înainte de pandemie a fost organizată în 2019 la Geneva, iar echipa Europei s-a impus la limită cu scorul de 13-11. În 2020 nu s-a putut organiza evenimentul din cauza pandemiei de coronavirus.
Laver Cup
Andy Murray va participa la Laver Cup! Ce a postat Roger Federer pe Twitter după anunțul oficial
29/06/2022 LA 09:01

Tot ce trebuie să știi despre cea de-a 4-a ediție a Laver Cup

Când are loc, cine face parte din fiecare echipă, cum funcționează sistemul de joc și ce meciuri tari putem urmări în direct pe Eurosport? În acest articol vom găsi răspuns la fiecare întrebare legată de a 4-a ediție a Laver Cup.
Când are loc Laver Cup 2021
A patra ediție a turneului demonstrativ va avea loc în perioada 24-26 septembrie la Boston, SUA. Toate partidele vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Unde se desfășoară Laver Cup 2021
Laver Cup 2021 se desfășoară în cadrul TD Garden, în Boston, Massachusetts, SUA, pe terenuri acoperite.
Care este formatul competiției
Turneul are la start două echipe: Team Europe și Team World. Fiecare echipă are șase jucători. Competiția poate avea până la nouă meciuri de simplu și trei meciuri de dublu împărțite în cele trei zile de concurs. În prima zi, trei meciuri la simplu vor fi urmate de un meci de dublu, fiecare duel valorând un singur punct.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224027.jpg
În ziua a doua, același format se repetă, dar fiecare câștigător va aduce pentru echipa sa două puncte. În cele din urmă, în ziua a treia, un meci de dublu este urmat de până la trei meciuri de simplu pentru a determina scorul final.
24 de puncte sunt puse în joc și oricare dintre echipe care ajunge la 13 puncte câștigă turneul, fără a mai avea loc runde. În cazul în care scorul va fi 12-12 după ultimul meci de simplu în ziua a 3-a, un al cincilea meci al zilei va decide echipa câștigătoare.
Niciun tenismen nu poate juca la simplu mai mult de două ori pe parcursul celor trei zile și minim patru din cei șase jucători trebuie să joace dublu. Prin urmare, toți cei 12 jucători trebuie să fie implicați în cel puțin un duel.
Cine face parte din Team Europe și cine din Team World
Din echipa Europei fac parte Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Matteo Berrettini și Casper Ruud. Pentru Resul Lumii vor evolua Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, Diego Schwartzman, Reilly Opelka, John Isner și Nick Kyrgios.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223810.jpg
Pe hârtie, Team Europe este clar favorită, toți cei șase membri ai echipei clasându-se în prezent în Top 10 ATP. În plus, cel mai bine clasat jucător al echipei reprezentând Restul Lumii este mai slab clasat decât cel mai slab clasat jucător al echipei Europei.
În Team Europe regăsim un titlu de Grand Slam, trei titluri la Turneul Campionilor și 10 trofee Masters 1000. De partea cealaltă, în cadrul Team World, doar John Isner are un titlu Masters 1000. Echipa Europei a câștigat toate cele trei ediții ale evenimentului de până acum, dar două dintre ele au fost decise la limită. Team World va căuta să pună capăt acestei serii impresionante și să obțină prima victorie în cadrul Laver Cup, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Laver Cup
Fedal se întoarce pe teren! Roger Federer și Rafael Nadal vor participa la Laver Cup 2022
03/02/2022 LA 13:58
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
27/09/2021 LA 14:16