Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Auger-Aliassime, "topit" de mesajul lui Federer. Ce i-a spus elveţianul, după ultimul meci al carierei

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2022 la 14:27 GMT+3

Felix Auger-Aliassime a vorbit la superlativ despre Roger Federer, legendarul jucător de tenis care s-a retras vineri seară din tenisul profesionist. Canadianul a dezvăluit care au fost cuvintele pe care i le-a adresat Roger după ultimul meci din carieră.

Felix Auger-Aliassime on Roger Federer at the Laver Cup

Credit imagine: Getty Images

Ziua de vineri va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului. Unul dintre cei mai mari sportiv din toate timpurile, indiferent de disciplină, a ieşit din scenă. A făcut-o ca un gentleman, în aprecierea tuturor, exact aşa cum şi-a trăit toată cariera impresionantă.
Felix Auger-Aliassime a rămas extrem de impresionat de faptul că "Mister Perfect" şi-a găsit timp pentru discuţii individuale cu fiecare dintre jucătorii prezenţi la Laver Cup şi a dezvăluit ce i-a transmis Federer după ultimul meci al carierei.
"Ştiţi cu toţii ce persoană bună este Roger, dar m-a impresionat că şi-a făcut timp să ne îmbrăţişeze pe toţi şi să ne transmită câte un mesaj. Mie mi-a zis: "Îţi doresc o carieră grozavă, Felix". Această frază poate că nu vă creează o mare emoţie, dar eu am simţit-o cu totul altfel, a fost un moment incredibil de special pentru mine. Voi ţine în inima mea pentru totdeauna aceste momnete, marele Federer şi-a găsit timp pentru câteva cuvinte pentru mine, în ultima lui seară ca jucător. I-am mulţumit şi l-am felicitat pentru faptul că e o sursă de inspiraţie permanentă pentru tânăra generaţie. E absolut grozav ce a realizat în tenis, şi nu mă refer doar la victoriile din teren", a dezvăluit Auger-Aliassime pentru Eurosport.
picture

Rămas bun, Roger Federer! Povestea unei seri magice

Auger-Aliassime, despre impactul lui Federer în sportul mondial

Întrebat care a fost cel mai emoţionant moment al serii de vineri, dincolo de discuţia faţă în faţă cu Federer, Auger-Aliassime a vorbit despre ce a simţit în momentele în care toţi jucătorii din Echipa Europei şi cea a Restului Lumii l-au purtat pe braţe pe Federer
"A fost incredibil să-l purtăm pe braţe pe Federer şi să îl sărbătorim ca pe campionul uriaş care este. Au fost emoții mari și, evident, mi-am amintit toate momentele în care l-am văzut jucând în meciuri uriașe, în finale de Grand Slam-uri. Să îi văd măreția pentru ultima oară a fost o oportunitate incredibilă. În copilărie - ştiu că sunt încă tânăr -, dar de mic l-am privit atent și l-am idolatrizat. A fost emoţionant și pentru mine, mai ales că acolo erau şi Rafa au Novak. A fost ceva special, cu adevărat special. Toate aceste momente ne-au arătat odată în plus cât de mare a fost impactul lui asupra sportului", a mai spus canadianul.
Roger m-a tratat incredibil din primul moment în care ne-am întâlnit. Aveam doar 17 ani, dar m-a invitat să ne antrenăm împreună şi a avut o atitudine extraordinară, a fost foarte protectiv cu mine | Auger-Aliassime
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo