Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federer a încercat să îl aducă pe Alcaraz la Laver Cup, dar spaniolul a spus "Nu". Ce i-a zis lui Roger

Cristian Mihală

Actualizat 25/09/2022 la 11:17 GMT+3

Roger Federer a dezvăluit că a încercat să îl aducă și pe Carlos Alcaraz la Laver Cup, competiție care a consfințit retragerea elvețianului din tenis. Numărul unu mondial a declinat invitația, motivând că este prea obosit.

Roger Federer and Carlos Alcaraz

Credit imagine: Twitter

Carlos Alcaraz este omul finalului de an în circuitul ATP. Ibericul de 19 ani a câștigat US Open de o manieră impresionantă, devenind cel mai tânăr jucător de la Nadal, în 2005, care se impune într-un Grand Slam. Mai mult, Carlitos a devenit cel mai tânăr număr unu mondial din istorie, depășind recordul lui Lleyton Hewitt cu un an și jumătate.
Absența lui de la Laver Cup e una notabilă, în acest context, mai ales că Europa a aliniat o echipă din care au făcut parte cei 4 mari titani ai tenisului: Federer, Nadal, Djokovic și Murray.
Competiția de la Londra e una pentru istorie, în contextul în care a consfințit retragerea lui Federer, cel mai înzestrat și elegant tenismen din toate timpurile. Carlitos a fost fan Roger de mic, dar a declinat propunerea acestuia de a participa la Laver Cup, în ciuda încărcăturii istorice a turneului. Alcaraz a preferat să joace în Cupa Davis, pentru Spania, iar acum se odihnește în așteptarea fazei finale din această competiție.
"Am încercat să îl aducem pe Alcaraz la Laver Cup anul acesta, dar mi-a zis: "Uite, e puțin cam mult pentru mine". Sperăm să joace anul viitor", a dezvăluit Roger Federer.
Alcaraz a preferat, așadar, să joace în Cupa Davis, unde a evoluat în două partide pentru Spania. Mai întâi, ibericul a pierdut la Felix Auger-Aliassime, scor 7-6 (3), 4-6, 2-6, pentru ca apoi să îli ia revanșa în duelul cu Soonwoo Kwon, 6-4, 7-6(1). Acest ultim succes a calificat Spania în finala Cupei Davis care se va disputa peste câteva săptămâni la Malaga.

Carlos Alcaraz vrea să încheie anul pe locul 1 ATP și să câștige Turneul Campionilor

Pe lângă Cupa Davis, finalul de an se anunță extrem de aglomerat pentru Carlitos. Acesta are scop declarat să rămână pe locul 1 ATP la finalul anului, lucru care nu e atât de greu de realizat, chiar dacă diferențele la vârf sunt minime. Totuși, Medvedev e ieșit din formă, iar Nadal e preocupat de nașterea băiatului său, astfel că tânărul jucător spaniol e în pole-position să termine sezonul primul.
"Unul dintre obiectivele mele e să termin anul pe locul 1. Am ajuns acolo, iar acum sunt interesat să rămân primul cât mai multe zile, săptămâni sau luni. Lucrăm la asta zi de zi", a spus Alcaraz zilele trecute pentru tennisuptodate.com.
În egală măsură, Turneul Campionilor e un obiectiv major pentru iberic, chiar dacă suprafața ar putea fi puțin prea rapidă pentru calitățile sale, în acest moment.
"Am câteva competiții importante înainte de Turneul Campionilor și voi încerca să obțin maximum. Dar un obiectiv important e să câștig Turneul Campionilor, da", a mai spus Carlitos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo