Sportul mondial se oprește în loc astăzi pentru cel puțin două ore, pentru că unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, Roger Federer, dispută ultimul său meci. Va fi o partidă de dublu, în cadrul Laver Cup, în care elvețianul îl va avea lângă el pe Rafa Nadal. Vorbim de cei doi jucători care au oferit poate cea mai frumoasă rivalitate din istoria sportului, încrâncenarea din disputele lor antologice fiind dublată de o prietenie sinceră departe de terenul de tenis.
În contextul relației speciale dintre cei doi, Federer a fost extrem de emoționat să îi asculte discursul lui Rafa, în conferința de presă ce a precedat Laver Cup. FedEx a făcut eforturi să nu izbucnească în lacrimi, fiind vizibil mișcat de cuvintele frumoase ale "Matadorului".
"Am trăit împreună lucruri extraordinare. Nu voi uita niciodată că am fost prezent la acest eveniment memorabil. Sunt foarte entuziasmat.
Laver Cup
Retragerea lui Roger Federer l-a pus pe gânduri pe Novak Djokovic! Care este dorința lui Nole
28/09/2022 LA 11:31
Sper că voi putea juca bine și, alături de Roger, să creăm un moment frumos și să câștigăm un meci. Abia aștept să joc din nou alături de Roger. A fost cel mai important jucător din cariera mea", a spus Rafael Nadal.
Probabil unul dintre cei mai reprezentativi sportivi din istorie. Dacă vorbim despre perfecțiune pe terenul de tenis, vorbim despre Roger | Nadal, despre Federer

Federer, cea mai dureroasă înfrângere a carierei, contra lui Nadal

Și Federer a vorbit la superlativ despre bunul său amic, explicând că rivalitatea din teren a dus la o mare prietenie. Asta și grație familiilor celor doi și echipelor din spate, respectul fiind reciproc încă de la început.
Swiss Maestro a punctat că Rafa i-a administrat cea mai dureroasă înfrângere din carieră. Este vorba despre finala Wimbledon 2008, când "Matadorul" a pus capăt supremației lui Roger la All England Club, după o perioadă de 5 ani în care câștigase pe linie pe iarba londoneză. Mai mult, cu acel succes, ibericul a devenit numărul unu mondial, detronându-l pe FedEx.
"Au fost multe în joc atunci. Dar acel meci trebuia să aibă un învingător și acela a fost el. Pentru mine a fost devastator", a spus Federer despre finala Wimbledon 2019.
Este oarecum neașteptat că Federer s-a raportat la meciul de acum 14 ani, considerat de specialiști cea mai bună partidă din istoria tenisului. Asta pentru că foarte mulți dintre fanii elvețianului au fost devastați în 2019, când Roger a pierdut finala la Wimbledon, cu Djokovic, după ce a avut două mingi de meci la rând. Nole s-a impus atunci în duelul cu Swiss Maestro cu 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3) în ceea ce a reprezentat ultima finală de Grand Slam pentru Federer.
Roger Federer și Rafael Nadal îi vor întâlni diseară pe Jack Sock și Frances Tiafoe în ceea ce va reprezenta ultimul duel din cariera marelui campion elvețian (în jurul orei 22.30, ora României). Partida va fi transmisă în direct de Eurosport, după încheierea meciului dintre Andy Murray și Alex De Minaur.
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
26/09/2022 LA 17:24
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
26/09/2022 LA 16:47