Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic și Andy Murray au fost acuzați că nu fac îndeajuns de mult pentru a schimba sistemul de calcul folosit în prezent în clasamentul ATP, asta pentru că i-ar avantaja și le convine această situație. Este afirmația vicepreședintelui Federației Germane de Tenis, Dirk Hordorff, care a sărit în apărarea compatriotului Alexander Zverev după ce germanul s-a plâns că e mai slab clasat decât Roger Federer.
Atât Zverev, cât și Rublev s-au plâns de actualul sistem de calcul, iar cei doi au susținători vocali. Dirk Hordorff spune că toată atenția publicului ar trebui să se concentreze pe lipsa de reacție a Consiliului Jucătorilor, care nu face nimic pentru a schimba acest sistem de calcul: "Mulți dintre voi aveți probleme în a înțelege sistemul folosit în clasamentul ATP, dar e totul atât de simplu. Roger Federer își poate alege locul ocupat în clasament, chiar și fără să joace. Apropo, Roger este membru în Consiliul Jucătorilor. Asta îl face fericit.
Rafael Nadal este fericit și el să aibă parte de un astfel de sistem, pentru că-și poate păstra punctele mai mult timp. La fel ca Federer, și el e membru în Consiliul Jucătorilor. Murray nu mai câștigă nimic, el doar primește wild-carduri. Așa că atâta timp cât nu câștigă nimic, dar primește wild-carduri, nu are nevoie să urce în clasament. Cui îi pasă de restul? Novak Djokovic e lider mondial, e cel mai bun, așa că nu-i pasă de jucătorii din urma lui și nici de ce decizii ia Consiliul Jucătorilor. El e fericit așa cum e. Daniil Medvedev este pe locul 2, nimeni nu pare că știe asta. Alex Zverev și Andrey Rublev sunt supărați pentru că ei câștigă mereu, dar în clasament nu se cunoaște nimic", a fost mesajul lui Dirk Hordorff.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM O ORĂ

Alexander Zverev, inițiatorul acuzelor la adresa sistemului folosit în clasamentul ATP

Finalist la US Open 2020 și semifinalist la Australian Open 2021, Alexander Zverev nu poate concepe să fie mai slab clasat decât Roger Federer, care a lipsit din circuitul ATP timp de aproape 14 luni, înainte de a reveni la turneul de la Doha. Chiar dacă nu mai evoluase timp de mai bine de un an, elvețianul are în clasament 6,375 de puncte, în timp ce Zverev a adunat 5,635 de puncte în ierarhia mondială de tenis.
Evoluțiile foarte bune ale germanului nu au fost îndeajuns de bune pentru a se apropia de jucătorii din Top 5 ATP, asta din cauza faptului că ierarhia mondială a înghețat odată cu pandemia de coronavirus, care i-a determinat pe oficialii din tenis să ia această măsură pentru a-i avantaja pe jucătorii care nu vor să riște viața lor sau a celor din jur participând la turnee.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 17 ORE