Până dincolo de vârsta de 12 ai, Nadal a practicat în paralel tenisul și fotbalul, fiind îndrăgostit de ambele sporturi. Cu Miguel Angel Nadal, unchiul său, fost fotbalist al Barcelonei, Rafa a îndrăgit de mic și "sportul rege", însă a susținut mereu Real Madrid, cu toate că fratele tatăului său a evoluat pentru Barcelona.
Cu o motivație enormă, Rafa era printre cei mai buni și la fotbal și, având în vedere structura sa psihică, mai mult ca sigur că ar fi ajuns un jucător de prim plan. Dar a fost pus să aleagă, cei din jurul său înțelegând că nu poți face mare performanță ducând două discipline în paralel. Tânărul s-a îndreptat spre tenis, fără ca decizia pe care a luat-o să fie una ușoară.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 17 ORE
REAL MADRID, OUT DIN CUPA REGELUI! ATHLETIC BILBAO ȘI-A LUAT REVANȘA PENTRU EȘECUL DIN FINALA SUPERCUPEI SPANIEI

Nadal l-a "enervat" pe Ronaldo cu obsesia sa pentru fotbal

Rafa a rămas însă mereu conectat la cealaltă mare dragoste, lucru confirmat și de brazilianul Ronaldo. "Fenomenul" este jucătorul favorit al lui Nadal, peste CR7, care a însemnat mai mult în istoria lui Real decât sud-americanul. În 2015, când vârful care ar fi doborât multe recorduri dacă nu avea ghinionul accidentărilor a ajuns în Mallorca pentru a juca o partidă de golf cu "Matadorul - o pasiune comună a celor doi -, fostul atacant de la Real, Barcelona sau Inter spera că va afla multe detalii interesante despre tenis, sport de care e îndrăgostit. Dar Nadal a refuzat orice discuție pe subiect, vorbind obsesiv doar despre fotbal.
"Ajunsesem să urăsc fotbalul, nu mai urmăream deloc ce se întâmplă. Acum, mă uit la meciuri iar zilnic pentru că e în fișa postului, dar îți zic cinstit că de multe ori îmi vine să adorm. Mereu mi-a plăcut mai mult tenisul. Să îți zic o fază amuzantă, apropo de tenis. Acum vreo 7 ani, am mers în Mallorca și m-am dus să joc golf cu Rafa Nadal. Eram fericit, m-am gândit că o să vorbim mult despre tenis. Nu a vorbit de nimic altceva în afară de fotbal. "Dumnezeule, lasă-mă să vorbesc despre nenorocitul ăsta de tenis", am gândit tot timpul. Nicio șansă, voia să discutăm doar despre tenis", a dezvăluit "Fenomenul" la Bobo TV.
Nadal este foarte bun prieten cu Sergio Ramos și Iker Casillas, poate cei mai reprezentativi jucători spanioli din istoria recentă a Realului. Rafa urmărește permanent ce face gruparea blanco, găsindu-și timp întotdeauna să îi susțină, fie de pe stadio, fie din fața televizorului, atunci când programul nu îi permite să meargă pe Bernabeu.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44