Războiul dintre Rusia și Ucraina generează animozități serioase între sportivii din cele două țări, iar tenisul nu face excepție. Marta Kostyuk, una dintre cele mai bune jucătoare ucrainene, a lansat o adevărat tiradă la adresa tenismenelor din Rusia, spunând că majoritatea acestora susțin agresiunea din Ucraina și de aceea nu iau atitudine.
"95% dintre jucătoarele din Rusia susțin războiul declanșat în Ucraina. Nu știu care e situația în cazul băieților, nu e teritoriul meu. Aceste date sunt șocante, dar asta e realitatea. Nu știu dacă vom afla care este părerea jucătorilor din Rusia despre război", a declarat Kostyuk, citată de Sport.ua.
A 49-a jucătoare a lumii ia tot mai serios în calcul să boicoteze orice meci în care va avea o adversară din Rusia. De asemenea, ucraineanca e de acord cu suspendarea tenismenilor ruși din competiții, deoarece aceștia vor fi astfel nevoiți să ia poziție cu privire la război.
Tenis
Regal pe Philippe-Chatrier, luni la Paris, cu actori de gală: Swiatek, Krejcikova, Nadal și Djokovic
ACUM 2 ORE
"M-am gândit să nu jocîn meciurile împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus. Vreau ca tenismenii din aceste țări să reacționeze față de război. Dacă vor fi suspendați, atunci vor fi sub presiune și vor trebui să ia atitudine. Nu sunt atât de mulți jucători ucraineni în circuitul WTA și ATP. Nu avem un cuvânt atât de greu, iar sacrificiile ar fi importante dacă am decide să nu participăm la meciuri împotriva rușilor. Sincer, voi analiza situația. Nu știu dacă aș putea, în acest moment, să mă întâlnesc la fileu cu o jucătoare din Rusia.", a adăugat Kostyuk.

DOLGOPOLOV, FERICIT CU DECIZIA ORGANIZATORILOR DE LA WIMBLEDON

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat marți că tenismenii din Rusia și Belarus vor fi interziși la ediția din acest an. Decizia a stârnit o grămadă de controverse în lumea tenisului, considerându-se în general că măsura e prea drastică.
În schimb, Alexandr Dolgopolov a salutat această decizie. Fostul tenismen ucrainean, care a vrut în trecut să joace pentru Rusia, a revenit în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni pentru a-și apăra țara de invazia rusească: "Wimbledon a făcut ceea ce trebuie, așa cum s-a întâmplat deja în multe sporturi și să arate un exemplu de decizie bună lumii tenisului. Acest lucru trebuie să înceteze și da, rușii sunt responsabili pentru acțiunile țării lor, ale armatei lor și ale liderilor pe care i-au ales timp de 20 de ani.
A tăcea sau a spune pur și simplu "no war" (fără război, n.r.) nu mai este suficient. Poporul rus trebuie să condamne această ucidere în masă a civililor, numită deja genocid de mulți lideri. Chiar toate regulile războiului sunt încălcate aici. Femeile și copiii sunt agresați în cele mai oribile moduri, copiii sunt răpiți. Rusia i-a forțat pe locuitorii teritoriilor ocupate să lupte cu Ucraina sub amenințarea armelor și a comis multe alte crime de război. Așa că da, până când își vor opri guvernul lor criminal toți rușii sunt responsabili", a transmis Dolgopolov.
Tenis
Moment inedit la Roland Garros. A refuzat să părăsească arena, după ce a întrerupt meciul lui Sakkar
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
Roland-Garros : Fabio Fognini vs Alexei Popyrin
ACUM 2 ORE