Jucătorii de tenis ruși și belaruși au fost interziși în mod oficial de la Wimbledon 2022. Organizatorii au făcut anunțul miercuri după-amiază, astfel că Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka, Viktoria Azarenka și alții vor lipsi anul acesta de pe iarba de la All England Club.
"În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", au explicat britanicii.
În urma acestui anunț, Novak Djokovic a reacționat, manifestându-și dezacordul față de decizia luată de englezi. Liderul ATP a punctat că politica nu ar trebui să interfereze cu sportul.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI
Djokovic a evidențiat că sportivii nu au nicio vină în acest război, motiv pentru care nu consideră că ar trebui să aibă de suferit de pe urma lui.
"Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Ca un copil al războiului, știu ce fel de traumă emoțională lasă un război. Noi, cei din Serbia, știm ce s-a întâmplat aici în 1999, oamenii de rând suferă întotdeauna, am avut o mulțime de războaie în Balcani.
Acestea fiind spuse, nu pot să fiu de acord cu decizia organizatorilor de la Wimbledon. Nu este vina sportivilor. Când politica interferează cu sportul, de obicei nu iese bine", a declarat Novak Djokovic, citat de jurnalistul Sasa Ozmo.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
Citește și:

ATP ACUZĂ INTERZICEREA RUȘILOR LA WIMBLEDON

După ce englezii au anunțat că rușii și belarușii nu vor putea participa la Wimbledon, ATP a luat imediat atitudine și a oferit o replică la anunțul organizatorilor turneului.
Din cele anunțate de Asociația Tenismenilor Profesioniști, se pare că decizia organizatorilor Wimbledon a fost unilaterală. Oficialii ATP resping această decizie și anunță că hotărârea englezilor va fi analizată și chiar pedepsită, pentru că încalcă acordul ATP cu Wimbledon.
"Credem că decizia unilaterală de astăzi a Wimbledon și a LTA de a exclude jucătorii din Rusia și Belarus de la ediția din acest an este nedreaptă și are potențialul de a crea un precedent periculos pentru joc.
Discriminarea bazată pe naționalitate constituie, de asemenea, o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care prevede că intrarea jucătorilor se bazează exclusiv pe clasamentele ATP. Orice curs de acțiune ca răspuns la această decizie va fi acum evaluat...", se arată în comunicatul ATP.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43