Liderul mondial din ATP, sârbul Novak Djokovic, a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliul jucătorilor din cadrul ATP în luna august a acestui an şi a înfiinţat o asociaţie a tenismenilor, Professional Tennis Players Association (PTPA), o idee pe care marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, nu au aprobat-o. Ba mai mult, cei doi mari jucători au emis comunicate prin intermediul cărora îndemnau la unitate.
Martina Navratilova, câștigătoare a 17 titluri de Grand Slam, s-a alăturat celor doi mari campioni din tenis și l-a atacat dur pe Novak Djokovic. Navratilova a transmis faptul că Djokovic ar trebui să-și conserve energia pentru a scrie istorie pe terenul de tenis și să lase aceste acțiuni referitoare la asociația recent înființată pentru momentul în care se va retrage din tenis. Nole a primit și susținere privind PTPA, chiar din partea Serenei Williams.

Martina Navratilova, atac foarte dur la adresa lui Novak Djokovic

ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo | Novak Djokovic a debutat cu dreptul la primul turneu jucat pe zgură în 2021
ACUM 17 ORE
"Novak Djokovic crede că procedează corect. Nu sunt de acord, dar este alegerea lui. Cu siguranță nu a părut că această decizie îl ajută pe teren, în meciurile oficiale. Dintr-un punct de vedere pur logic, când ești un campion în tenis, când te dedici sportului, energia ta trebuie să fie depusă pe teren. Ca să te relaxezi uită-te la TV, sculptează în lemn sau pune-te pe țesut șaluri, de pildă, dar fă altceva! Asta te ajută și îți oferă energie.
Dar să înființezi asociația asta? Nu ajută pe nimeni din niciun punct de vedere. Fă chestia asta când te retragi din tenis. Într-o pandemie cum este aceasta, Djokovic încearcă să dezbine lumea tenisului când ar trebui să fim mai uniți, să încercăm să ne dăm seama cum să jucăm tenis la turnee fără ca lumea să se îmbolnăvească și fără să moară de COVID-19. În loc să rezolve aceste probleme, Djokovic creează una nouă, de care nimeni nu are nevoie", a spus Navratilova pentru The Irish Times.
Tenis
ATP Monte Carlo | Fognini, omul care l-a învins de 3 ori pe Nadal pe zgură, despre meciurile cu Rafa
ACUM 18 ORE
Tenis
Djokovic și Nadal au participat la Monte Carlo la omagierea baroanei Elizabeth-Ann de Massy
12/04/2021 LA 12:32