Liderul mondial din ATP, sârbul Novak Djokovic, a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliul jucătorilor din cadrul ATP în luna august a acestui an şi a înfiinţat o asociaţie a tenismenilor, Professional Tennis Players Association (PTPA), o idee pe care marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, nu au aprobat-o. Ba mai mult, cei doi mari jucători au emis comunicate prin intermediul cărora îndemnau la unitate.

Martina Navratilova, câștigătoare a 17 titluri de Grand Slam, s-a alăturat celor doi mari campioni din tenis și l-a atacat dur pe Novak Djokovic. Navratilova a transmis faptul că Djokovic ar trebui să-și conserve energia pentru a scrie istorie pe terenul de tenis și să lase aceste acțiuni referitoare la asociația recent înființată pentru momentul în care se va retrage din tenis. Nole a primit și susținere privind PTPA, chiar din partea Serenei Williams.

Roland-Garros
Becker anticipează declinul lui Nadal la Roland Garros: "Cred că toți au văzut asta!"
ACUM 19 ORE

Martina Navratilova, atac foarte dur la adresa lui Novak Djokovic

"Novak Djokovic crede că procedează corect. Nu sunt de acord, dar este alegerea lui. Cu siguranță nu a părut că această decizie îl ajută pe teren, în meciurile oficiale. Dintr-un punct de vedere pur logic, când ești un campion în tenis, când te dedici sportului, energia ta trebuie să fie depusă pe teren. Ca să te relaxezi uită-te la TV, sculptează în lemn sau pune-te pe țesut șaluri, de pildă, dar fă altceva! Asta te ajută și îți oferă energie.

Dar să înființezi asociația asta? Nu ajută pe nimeni din niciun punct de vedere. Fă chestia asta când te retragi din tenis. Într-o pandemie cum este aceasta, Djokovic încearcă să dezbine lumea tenisului când ar trebui să fim mai uniți, să încercăm să ne dăm seama cum să jucăm tenis la turnee fără ca lumea să se îmbolnăvească și fără să moară de COVID-19. În loc să rezolve aceste probleme, Djokovic creează una nouă, de care nimeni nu are nevoie", a spus Navratilova pentru The Irish Times.

Tenis
Clasamentul ATP | Novak Djokovic a egalat recordul lui Federer! Statistici uimitoare pentru Nole
IERI LA 13:40
Tenis
Dezvăluiri uimitoare. Câți bani percep jucătorii de top drept "taxă de participare" la turneele mici
27/02/2021 LA 14:34