După mai bine de șase luni de pauză, tenisul revine pe una dintre scenele mari ale acestui sport. Pregătirile sunt în toi la US Open, iar tabloul de simplu masculin va fi foarte atractiv în ciuda faptului că de la această ediție vor lipsi Rafael Nadal, Roger Federer sau Stanislas Wawrinka. Va fi fără doar și poate o ediție unică, fără suporteri în tribune și cu reguli extrem de stricte impuse de către organizatori.
În acest context, Novak Djokovic este mare favorit să câștige titlul. Dacă bookmakerii sunt de părere că nu vor exista surprize, la fel crede și Martina Navratilova. Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Navratilova este de părere că Djokovic se va simți mult mai bine pe teren atâta timp cât nu există fani în tribune.

Novak Djokovic, mare favorit la US Open

Tenis
#DORdeSPORT Martina Navratilova și primul titlu de Grand Slam cucerit la Roland Garros, în 1982
05/06/2020 LA 13:11
"Novak ar fi oricum marele favorit. E numărul 1 în lume, iar Rafa și Roger nu sunt acolo, așa că nu prea are cine să-l oprească. Pregătirea lui e meticuloasă, nu lasă nimic la voia întâmplării. Cu această nouă situație, sunt sigură că el și echipa lui și-au pus capul la contribuție și au găsit soluția perfectă. Îi va fi acum și mai ușor, pentru că nu sunt spectatori în tribune. Se poate concentra doar pe jocul lui și nu va mai fi sâcâit de fanii care vor ține cu celălalt. Nu merită asta, sunt de acord cu el", a spus Navratilova, potrivit tennis.com.
Djokovic este neînvins în acest an (19 victorii) și speră că va continua pe această linie și la turneele americane. US Open este cel de-al 2-lea turneu de grand-slam al anului, după ce Wimbledon-ul a fost anulat, iar Roland Garros-ul a fost amânat și se va disputa în toamnă. Competiția de la Flushing Meadows va debuta pe 31 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Tenis
Martina Navratilova se declară complet debusolată de criza provocată de pandemia de coronavirus
05/04/2020 LA 08:47
Australian Open
Navratilova are încredere în Simona Halep, înainte de Australian Open. Ce a spus fosta mare sportivă
16/01/2020 LA 20:14