Daniil Medvedev a devenit de curând noul lider în ierarhia ATP, punând capăt unei hegemonii de 18 ani a așa zisului Big 4 din tenis (Federer, Nadal, Djokovic și Murray). Rusul a fost cel mai constant jucător din noul val în ultima perioadă, reușind în finalul anului trecut să-și treacă în palmares și primul trofeu de Grand Slam, la US Open.
Max Wilander, expertul Eurosport, a analizat situația lui Medvedev și a admis că rusul merită să fie lider mondial, dar mai are multe de demonstrat pentru a fi considerat cel mai bun jucător din lume.
"Este cel mai bun jucător... în unele zile. Înfrângerea lui în fața lui Nadal la Acapulco a arătat că nu este tot timpul cel mai bun. Dar în ceea ce privește consistența, el merită a fi acolo (n.r. pe primul loc în ierarhia ATP). Este jucătorul care a profitat cel mai mult de ocazii și a ajuns acolo înaintea unora mai tineri, precum Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14
Poți ajunge numărul 1 în diferite moduri. Dar pentru a ieși cu adevărat în evidență și a fi considerat cel mai bun jucător din lume, cel mai probabil el trebuie să mai câștige câteva turnee de Grand Slamîn calitate de lider mondial", a spus Wilander, citat de Eurosport.fr.
Citește și:

Wilander: "Nadal și Djokovic sunt încă foarte greu de învins în meciuri de 5 seturi"

Suedezul a mers și mai departe și a specificat faptul că Medvedev trebuie să-i învingă mai des în turneele importante pe Rafa Nadal sau Novak Djokovic. Abia când va reuși acest lucru va putea fi considerat la scară largă cel mai bun jucător al lumii.
"A fi numărul unu mondial înseamnă a avea o țintă pe spate, pentru că toți adversarii vor încerca să te învingă, iar astfel de victorii au o relevanță mult mai mare. Nadal și Djokovic sunt încă foarte greu de învins în meciuri de 5 seturi, mai ales pe suprafețele lor preferate.
Acesta este unul dintre motivele pentru care Medvedev nu poate fi considerat deocamdată cel mai bun jucător din lume. Să comparăm situația de față cu cele în care Federer, Nadal sau Djokovic erau favoriți la turneele lor favorite. Aceștia reușeau să se impună destul de clar pe iarbă, zgură sau hard. Nu este cazul lui Daniil și asta arată ca mai are drum lung de parcurs până la a fi considerat cel mai bun din lume", a conchis Wilander.
Medvedev are șanse bune de a rămâne mult timp pe locul unu în ierarhia mondială, mai ales că Djokovic va juca, cel mai probabil, puține turnee în viitorul apropiat, nefiind vaccinat. Rusul are ocazia să demonstreze că își merită locul din clasamentul ATP la turneele de la Indian Wells și Miami, care vor fi în direct la Eurosport și Eurosport Player între 10 și 20 martie, respectiv 23 martie - 3 aprilie.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37