Australian Open 2018, 20 ianuarie. Simona Halep venea în turul trei la Melbourne după ce trecuse de Destanee Aiava (7-6, 6-1) și Eugenie Bouchard (6-2, 6-2). Fără titlu de Grand Slam câștigat la acel moment, Simona pornise în turneu cu încredere, cu două meciuri foarte bune care îi dădeau încredere. O întâlnea în turul al treilea pe americanca Lauren Davis, despre care specialiștii spuneau că va fi doar o "altă victimă" în calea Simonei Halep.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Din punctul de vedere al întâlnirilor directe, experții aveau dreptate. Simona și Lauren se mai întâlniseră o dată, în 2013, pe hardul de la Indian Wells. Atunci, când Simona încă nu făcuse pasul cel mare spre cel mai înalt nivel din tenisul mondial feminin, campioana noastră îi cedase americancei doar două game-uri, într-un meci din turul inaugural. Prin natura acelui meci din 2013, prea puțini așteptau spectacolul la care aveam să fim martori în 2018.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
IERI LA 15:38

Simona Halep – Lauren Davis, la Australian Open 2018, un "thriller cu happy end"

Cuvintele au fost greu de găsit la acel moment, partida din turul al treilea fiind parcă regizată pentru un film idilic despre tenis, cu raliuri dintre cele mai spectaculoase, explozii de energie nebănuite și răsturnări de situație incredibile. Lauren Davis (76 WTA la acel moment) a reușit fără doar și poate meciul carierei, însa Simona a rămas conectată în permanență și a rămas puternică atât din punct de vedere fizic, dar mai ales mental.
https://i.eurosport.com/2018/01/20/2249703.jpg
Marea noastră campioană a gestionat perfect presiunea pusă de adversara ei în acel meci și a reușit să salveze trei mingi de meci la scorul de 10-11 în setul decisiv. Thriller-ul de pe "Rod Laver Arena" s-a încheiat după trei ore și 45 de minute de joc, scor 4-6, 6-4, 15-13, cu cele două jucătoare la pământ din punct de vedere fizic. Simona obținea calificarea în optimile de finală și biletul direct către cartea de istorie a turneului de la Antipozi.
Partida din turul al treilea dintre Simona Halep și Lauren Davis a avut în total 48 de game-uri, egalând astfel performanța reușită de Chanda Rubin (SUA) și Arantxa Sanchez Vicario (Spania), scor 6-4, 2-6, 16-14 (meci din sferturi), în anul 1996. Acesta este recordul competiției de la Melbourne pe tabloul feminin.În 2018, Simona Halep a jucat finala la Australian Open, fiind învinsă de daneza Caroline Wozniacki.

Meciul din turul al treilea, un roller-coaster la finalul căruia Simona Halep s-a simțit "aproape moartă"

La finalul meciului din turul al treilea, Simona Halep a oferit o reacție sinceră, recunoscând că bucuria obținerii unei astfel de victorii poate păli în fața oboselii în perspectiva meciurilor viitoare din turneu: "A fost cu siguranță un meci dificil, atât de lung... Nu am mai jucat un al treilea set atât de lung, astfel cî sunt fericită că am putut sta și câștiga. Sunt aproape moartă, dar a fost frumos că am putut arăta un tenis bun, sper că v-a placut și vă mulțumesc pentru susținere. Am luptat cu inima. Nu am nicio idee cât am alergat, dar simt că mușchii mei s-au dus, nu știu cum e glezna, că nu o mai simt, dar a fost frumos să fiu pe teren, să câștig acest meci și să fiu din nou în turul al patrulea al acestui turneu. Este extraordinar".

#MeciuriMemorabile, AO 2021 | Simona Halep – Lauren Davis, la AO 2018, un "thriller cu happy end"

Darren Cahill, antrenorul de atunci și de acum al campioanei noastre, a vorbit și el despre acel meci, lăudând măreția elevei lui în momentele critice: "E probabil un meci pe care îl vezi o dată la 10 ani, nu cred că mi s-a mai întâmplat ca antrenor înainte. Cred că e mai ușor să joci un asemenea meci, decât să stai și să-l privești. Ambele jucătoare au fost magnifice, a fost o mare luptă, tenisul a fost excelent. Nu am cuvinte, a fost un efort eroic pentru ambele, dar sunt foarte mândru de Simona".

Colegii de la Eurosport Franța au denumit acel meci "Miracolul românesc"

"Miracolul românesc", reuşit de Simona Halep împotriva americancei Lauren Davis în 2018, în turul 3 de la Australian Open, a fost inclus de colegii de la Eurosport Franța într-un top 50 al meciurilor de la acest turneu de Grand Slam, pe poziţia a 31-a.
"Când Lauren Davis, locul 76 mondial, câştigă primul set, lumea îşi spune că Simona Halep va trebui să tragă tare pentru a evita o eliminare neaşteptată. Nimeni însă nu-şi imagina ce va urma. Românca se va impune după o luptă de 3 ore şi 44 de minute (2 ore şi 22 de minute pentru setul decisiv) şi după ce a salvat trei mingi de meci. Ea va servi de patru ori pentru victorie. Numărul unu mondial iese de pe teren învingătoare, dar complet epuizată: ‘Sunt aproape moartă. Nu mai îmi simt muşchii", ne transmit colegii de la Eurosport Franța.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
IERI LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02