În iarnă, Medvedev s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3 în fața lui Schawrtzman, într-un meci din partida care conta pentru calificarea în semifinalele competiţiei, fază în care Rusia a ajuns.
Cei doi erau buni prieteni până la acel meci, chiar antrenându-se împreună, dar rusul s-a folosit de toate tertipurile necesare pentru a-l enerva pe adversar. Medvedev a fost sancționat chiar cu un "code violation" de arbitru, iar atitudinea sa a deteriorat ireversibil relația cu amicul argentinian. "Am fost foarte apropiaţi până la ATP Cup, dar după aceea am spus că nu voi mai vorbi niciodată cu el şi aşa se întâmplă. Atunci până şi Safin a venit să îşi ceară scuze pentru modul în care s-a comportat Medvedev", a spus Schwartzman pentru ESPN, cu ceva timp în urmă.

Daniil Medvedev: "Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă"

Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
IERI LA 08:36
Acum, cei doi se află față în față în sferturile turneului de la Paris, transmis în direct de Eurosport, însă rusul a încercat să minimizeze conflictul avut cu Schwartzman.
"Dacă vă uitați la meciul de la ATP Cup, o să vedeți că în al doilea și în al treilea set am aplaudat câteva dintre loviturile lui Diego. Înțeleg de ce a fost nervos pe mine, dar e problema lui, nu a mea. Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă. Dar mai bine îl întrebați pe el despre acest subiect, pentru că eu nu îi port pică", a spus Medvedev, citat de tennisworldusa.org.
Schwartzman a fost extrem de dezamăgit că o persoană în care avea încredere și alături de care își petrecea mult timp se poate comporta atât de urât și poate apela la jocuri psihologice doar pentru a-și destabiliza adversarul, astfel încât să câștige un meci.
"I-am sous lui Medvedev că e un jucător excelent, dar ca persoană trebuie să se schimbe mult. E lipsit de respect pentru adversar și face niște lucruri pe care nu ar trebui să le facă", spunea argentinianul în iarnă.
Partida de azi are o însemnătate specială pentru Schwartzman, care, în cazul unui succes, își va securiza prezența la Turneul Campionilor. În schimb, Medvedev, dacă va ajunge în semifinalele competiției, va trece în clasament pe locul 4, peste Roger Federer.
3-0 este scorul întâlnirilor directe Medvedev - Schwartzman. Sud-americanul a reușit să câștige un singur set în confruntările cu fostul său bun prieten.
Programul meciurilor din sferturile de finală de la Paris
  • Ora 15:00 Schwartzman - Medvedev
  • Nu înainte de 16:30 Raonic - Humbert
  • Ora 19:30 Nadal - Carreno Busta
  • Nu înainte de 21:00: Zverev - Wawrinka
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Reușită remarcabilă în circuitul masculin de tenis! Se întâmplă pentru a doua oară în istorie
23/11/2021 LA 13:11