În iarnă, Medvedev s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3 în fața lui Schawrtzman, într-un meci din partida care conta pentru calificarea în semifinalele competiţiei, fază în care Rusia a ajuns.
Cei doi erau buni prieteni până la acel meci, chiar antrenându-se împreună, dar rusul s-a folosit de toate tertipurile necesare pentru a-l enerva pe adversar. Medvedev a fost sancționat chiar cu un "code violation" de arbitru, iar atitudinea sa a deteriorat ireversibil relația cu amicul argentinian. "Am fost foarte apropiaţi până la ATP Cup, dar după aceea am spus că nu voi mai vorbi niciodată cu el şi aşa se întâmplă. Atunci până şi Safin a venit să îşi ceară scuze pentru modul în care s-a comportat Medvedev", a spus Schwartzman pentru ESPN, cu ceva timp în urmă.

Daniil Medvedev: "Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă"

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 2 ORE
Acum, cei doi se află față în față în sferturile turneului de la Paris, transmis în direct de Eurosport, însă rusul a încercat să minimizeze conflictul avut cu Schwartzman.
"Dacă vă uitați la meciul de la ATP Cup, o să vedeți că în al doilea și în al treilea set am aplaudat câteva dintre loviturile lui Diego. Înțeleg de ce a fost nervos pe mine, dar e problema lui, nu a mea. Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă. Dar mai bine îl întrebați pe el despre acest subiect, pentru că eu nu îi port pică", a spus Medvedev, citat de tennisworldusa.org.
Schwartzman a fost extrem de dezamăgit că o persoană în care avea încredere și alături de care își petrecea mult timp se poate comporta atât de urât și poate apela la jocuri psihologice doar pentru a-și destabiliza adversarul, astfel încât să câștige un meci.
"I-am sous lui Medvedev că e un jucător excelent, dar ca persoană trebuie să se schimbe mult. E lipsit de respect pentru adversar și face niște lucruri pe care nu ar trebui să le facă", spunea argentinianul în iarnă.
Partida de azi are o însemnătate specială pentru Schwartzman, care, în cazul unui succes, își va securiza prezența la Turneul Campionilor. În schimb, Medvedev, dacă va ajunge în semifinalele competiției, va trece în clasament pe locul 4, peste Roger Federer.
3-0 este scorul întâlnirilor directe Medvedev - Schwartzman. Sud-americanul a reușit să câștige un singur set în confruntările cu fostul său bun prieten.
Programul meciurilor din sferturile de finală de la Paris
  • Ora 15:00 Schwartzman - Medvedev
  • Nu înainte de 16:30 Raonic - Humbert
  • Ora 19:30 Nadal - Carreno Busta
  • Nu înainte de 21:00: Zverev - Wawrinka
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08