Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea i-a uluit pe americani! Detaliile care au făcut diferența în super-meciul cu Aryna Sabalenka

Dani Morar

Actualizat 29/03/2023 la 23:53 GMT+3

Sorana Cîrstea a trecut de Aryna Sabalenka cu un dublu 6-4 și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami. Americanii au fost uluiți de victoria sportivei noastre, despre care au scris că s-a aflat la conducerea jocului de la început și până la sfârșit și că încrederea în sine a jucat un rol crucial.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a învins-o pe Aryna Sabalenka, cea care s-a impus la Australian Open 2023, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, acolo unde va da peste Ekaterina Alexandrova sau Petra Kvitova.
Românca i-a impresionat pe americani, care au remarcat detaliile care au făcut diferența în favoarea sa. Specialiștii au insistat mult pe jocul favoritei, care nu a funcționat așa cum ar trebui, cedând în două seturi identice, 6-4. Bielorusa a părut iritată pe toată durata partidei și nu a părut foarte încrezătoare nici după ce a revenit de la 0-2 în cel de-al doilea set, continuând serie de erori neforțate și duble greșeli.
"Sorana Cîrstea, 32 de ani și locul 74 în lume, nu se mai întâlnise niciodată cu Aryna Sabalenka, cea care este campioana de la Australian Open și era a doua favorită de la Miami.
În partida de miercuri de pe Hard Rock Stadium, Cîrstea a obținut o victorie confortabilă. Ea a controlat jocul de la un capăt la altul și a fost plină de încredere, obținând o victorie uluitoare, cu 6-4, 6-4. Deși Cîrstea nu a avut un retur letal pe durata partidei, bielorusa a părut frustrată încă din startul partidei.
Veterana a câștigat 31,4% din punctele în care a reușit să returneze primul serviciu al Sabalenkăi (Aryna a câștigat doar 14,8% astfel de puncte pe servicul Soranei). Aryna a comis 7 duble greșeli, două dintre ele venind în momente cheie, când adversara avea minge de break.
Chiar și punctele câștigate au părut că o deranjează astăzi pe Sabalenka. Condusă cu set și 2-0, jucătoare în vârstă de 24 de ani a preluat conducerea cu 3-2, dar nici acest lucru nu a putut să-i aducă energia pozitivă de care avea nevoie pe propriul servicu.
Consecvența Soranei și servicul nesigur al Sabalenkăi au fost detalii prea importante pentru ca favorita să poată să mai revină. Returul slab al învinsei a fost un alt detaliu important în economia meciului. Erorile neforțate ale adversarei i-au permis lui Cîrstea să preai conducerea cu 4-3 și să câștige încă două game-uri pe propriul serviciu, profitând de erorile neforțate ale Arynei", au notat americanii de la tennis.com.
Citește și:

Statisticile partidei Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka

Ambele jucătoare au servit câte 7 ași de-a lungul partidei, Sorana având de partea ei momentele de inspirație, lovind chiar atunci când a fost cea mai mare nevoie. Românca a excelat pe primul serviciu, câștigând 85% din puncte, față de procentajul de 61% al adversarei.
Și pe servicul 2, Cîrstea a fost mai bună, adjudecându-și 46% din punctele de acest fel, față de cele 41% ale Arynei. Bielorusa a făcut 6 duble greșeli, în timp ce românca a pierdut doar 2 puncte din această cauză.
Ea a devenit doar a doua româncă din istorie care ajunge în careul de ași la Miami. Sorana este prima jucătoare din afara top 50 WTA care câștigă mai mult de 9 partide pe tablourile principale de la Sunshine Double (Indian Wells și Miami).
În semifinalele Miami Open, Sorana Cîrstea se va duela cu învingătoarea din duelul Ekaterina Alexandrova (locul 18 WTA) - Petra Kvitova (locul 12 WTA), programat în această noapte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo